Minum Air Gula

puasa minum air gula ni berapa jam ya? esok saya kena minum tapi saranan selalunya pukul 10pm kena start puasa but let say start puasa pukul 11pm boleh ke? #pleasehelp

3 Balas

Ikut je saranan nurse. Pukul 10 pm last makan. Esoknya ambik darah 2 kali sebelum & selepas minum air gula. Lepas amik darah kali kedua tu dah boleh pergi makan mcm biasa

Boleh je sis pukul 11 pastikan x makan berat. Kalau minum air kosong Okay la. Saya 22hb ni minum untuk kali kedua. Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️🤲🏻

Biasa 10pm . Tp saya start puasa 12am sbab saya amik air gula kat swasta diorng nak amik darah 9am. So 12am saya masi lagi makan2 juga tp yg light2 la..