minum air gula

hi semua...nak tanya if kena minum air gula,pukul berapa kita kena start puasa malam tu?or kena puasa brapa jam sebelum g minum air gula??

10 Balas

Start puasa 10pm. check up esok awal pagi dlm kol 8am/9am. Apa² pun jaga makan minum..avoid mknn n minuman manis/cholesterol tinggi. If nak cari content food yg ada gula kompleks (gula natural cth byk kan mkn buah & sayuran,minum air kelapa pandan,mkn jambu batu,air lemon,jus buah if rajin boleh buat sendiri tanpa tambahan bhn lain n byk kn minum air kosong.

3y ago

heheee .ok sis .. terima kasih utk tips 😘

Puasa kul10 malam... Sis make sure awak minum air lemon tnpa gula atau limau nipis ataupun kasturi ye.. Tkut sgkut je. Nnt dh sgkut mcm sy ni susah nk kena ulg alik 2mggu skli ke klinik.... N hritu juga sy btl2 puasa. Xminum lgsg dr mlm hingga pagi.. So better awk minum lah air masak byk2 before nurse ambik drh.

3y ago

ok baikk sis.. terima kasih utk tips

10 malam mula ❤️ tapi kalau suka makan manis, air manis dan sebagainya tu puasa la awal sikit makanan manis tu atau jaga makan sikit sehari dua. jangan macam saya, sangkut minum air gula kedua, terus kena BSP 😬

3y ago

hehee,ok baik.. terima kasih sis

start puasa dri 10 malam jangan makan jangan minum sampai la keesokan harinya. Boleh makan and minum SELEPAS doc bagi kebenaran sbb slps test kencing manis result trs akan dicheck oleh doctor.

3y ago

I feel scary 😅

10 mlm dh start puasa..tp better utk 2 3 hr sblm tu dh start cntrol mkn..jgn mnum mnis2.

3y ago

hihi,kan lebih baik berjaga'2 awal'2 , control awal'2😅 terima kasih sis

start kul 10 malam smpai esok

3y ago

ok,, terima kasih sis🥰

10 mlm start puasa

3y ago

ok .. thank you dear

10 mlm start

3y ago

sama2 ☺️

10pm

12 mlm...

3y ago

thanks