scan tak nampak?

hai.. nk tanye td saya pergi buka buku pink di kk, so doctor scan perut.. tp tak nampak pape.. ikut kiraan di apps last period patut baby dh 7 weeks harini.. tp bile scan xnampak.. rasa nak nangis.. doc bgtau, mungkin sebenarnye baby belum 7 week.. br 5 weeks sbb tu tak nampak lg.. then 2nd opinion yg doc bgtau.. jgn pregnant luar rahim je.. next 2 week kena dtg scan balik.. & doc suggest pergi klinik swasta bt scan dr bawah utk confirmed kan mmg baby ada.. sbb kk xde scan mcm tuu, minta mommy2 doa kan sy ye.. 10 tahun sy tggu upt positif.. harapnye mmg ada rezeki sy dan suami punya zuriat sendr.. amin

19 Balas

Aamiin Aamiin..In Shaa Allah..mcm saya dulu scan 5minggu x nampak,doc ckp mayb luar rahim,so kat situ doc masukkan tgn utk tanya sakit ke x..tak sakit(kl sakit luar rahim)..pastu diorg refer ke hkl hari yg sama.mpegi2 scan vagina (x sakit pun,just relax) n Alhamdulillah nampak kantung..nxt check up dkt hkl lagi tup2 baru nampak rupa2nya 2janin,kembar..lepas tu terus stick check up ngan hkl under MFM(doctor pakar) sbb babies 2kantung tapi share 1 placenta..so no worries sis,kdg2 kk nye scan x jelas..so kl nk senangkan hati leh mintk surat refer check hospital atau gi sendiri klinik swasta

Ari tu sy pn kene mcm ni kat KK, sy dh 9 mggu dye scan atas perut ckp baby bru 4 mggu siap ckp mngandung luar rahim.sblm g bukak buku kat KK sy ade g scan kat swasta time 7 mggu. time tu dktr ckp smua ok, siap tunjuk heart beat baby lg.then lpas sy bgtaw dktr tu psal scan kat swasta mcm ni dorg decide nk buat scan dr bwah, lpas tu bru nmpk baby 9 weeks.dktr tu tu ckp sometime scan dr atas mmng x nmpk sbb awal lg.jgn rsau sis, smoga smua baik2 je.

Mcm sy scan 7w just nmpk kantung je..dokter ckp mgkin kdudukan rahim awk kblakang skit so bila scan xnmpk bby n then sruh repeat another 2week..siap docter suggest pg klinkk krajaan scan ikut bwh kalau nak lbih kepastian...alhamdullilah 9w da nmpk bby n heartbeat..dont worry sis..insyaallah ada tu cuma nk main cak2 dgn mmy dia..hehe..

Sabar sis..xleh ikut sangat app..bab kdg da yg lmbt skit persenyewaan dia..mcm sy ,masa first scan sy dah 3 bulan xperiod..tpi scan kandungan masih awal dlm 5week gtu..nmpk kantung ja..after 2 week sy g scan balik..alhamdullillah terus nmpk heartbeat.. Sabar ya sis..doa yg baik2,insyaallah da rezeki sis..

4y ago

Doakan saya jugak yew.. Nak tanya dalam tiga bulan tak eriod tu Puan ada bsama tak.. Saya risau sebab sebelum ni gugur.. Sebab risau lum kuat.. Mcm saya pun last period 4.5..patut 31 period tapi x.. Ni 25.6 ni tgk balik.. Br g scan balik

Sabar sis..mkin lmbt skit senyewaan tu..nti next 2 week try scan balik..sy klu nak ikut kn masa g scan first dah dkt 3 bulan xperiod..tpi bru nmpk kantung..heartbeat xda lgi..bab time tu mc awal..jdi second scan alhamdullillah da nmpk heartbeat..sabar sis..

Sy masa scan 7 weeks tak nampak kantung,tak nampak baby semua. Bila 10 weeks lebih baru boleh nampak semua & dengar jantung baby. Jangan risau sis. Setengah orang memang nampak lambat. Doa yg baik² ye. Jangan stress ye. Ada rezeki tu 💞

4y ago

In shaa Allah.. Aamiin

sy dulu pun mcm tu sis .. kalau ikut apps mmg dh 7 weeks masa 1st scan, tp bila dh scan rupa2nya masih 5 weeks then cuma nmpk kantung je.. kalo sis jns yg period x tetap, kmgkinan mcm tu mmg akn blaku ..nnti another 2 weeks sis g la scan lagi

Doakan saye jugak sis... Isnin nie nk ke kk .. kalau ekot app tu minggu depan saye 8 weeks .. setahun yg lepas saye 2 Kali miscarriage. . Tkt pulak peristiwe berulang lagi🥺doakan saye ye mommies semua

Insyaallah sis.. Semoga sis ad rezeki utk dpt bby ni.. Usia kdgn kite sme.. Sy pun bru nk masuk 7 minggu ikot pd last period.. Sybx g scan n booking lg..ingt nk pergi scan once 8 minggu..

4y ago

Masa g scan dah nampak kantung yew Saya ikut app minggu ke enam.. Tapi x nampak dokttor kata mungkin 4 week dan jika period msh x datang scan lagi dalam dua minggu.. Risau jugak sebenarnya ni

Insyaallah semua baik² je, doa yg baik² cakap yg baik², moga semua yg baik². Jgn stress², fikir positif je. Sy doa kn yg terbaik buat sis n suami.. Aamiin