KK atau klinik swasta?

Hi mommies semua. Nak minta pendapat.. haritu 5w saya dah pergi klinik swasta tp doc tak bg scan katanya sbb 5w tak nampak apa lg. Dia minta dtg balik lps 2 minggu. Patut ke saya ke klinik swasta tu atau terus ke KK untuk scan?

7 Balas

Assalammualaikum , siapa sini baru tahu pregnant almost 7 weeks hehe this is my second baby , baby yang tak dirancang suddenly Allah nak bagi but Alhamdulillah anak first pun dah dua tahun , normal ke takde morning sickness sebab anak first morning sickness teruk , yang ini takde rasa apa apa lagi , and untuk scan berapa weeks yang digalakkan ? Sebab first baby dulu tak tahu pun pregnant pergi scan dan almost 13 weeks

1y ago

masih awal lg. klau xde alahan lg alhamdulillah. sbb ade org yg langsung xde alahan spnjg preggy. ade org dah hujung nk bersalin baru alahan. ade jugak yg dr awal smpai bersalin ade alahan. stiap baby x sama

klau sy scan dua2 tmpt. sbb kk punya machine nnt clear x clear je. gi scan kat swasta sehari sebelum gi kk. so nnt bawak n tunjuk je. so klau tibe2 kt kk x nmpk masa scan, at least dh ade swasta punya sbb machine scan kt kk sgtlah tua dan tgk pun nmpk x nmpk je. yg x rabun cam saya pun boleh jd rabun bila tgk baby dlm mesin kk punya huhu

1y ago

klau scan sendiri kt swasta, i scan sebulan sekali. sbb sebulan baru nmpk progress baby sume. klau scan setiap mggu dekat sgt nnt x nmpk beza mana pun. sebulan skli just nice

hi sis , selalu scan 6w-8w bru nmpk and boleh dgr heartbeats sekali. kat apps ni pun ada mention kat bahagian tumbesaran baby tu ☺️

Hari tuh sye mcm tuh juga. 5w memang tak nampak lagi sis. Die soh repeat scan 2 minggu lagi. Better sis pergi jee.

Pergi klinik ibu & anak. Klinik siti banyak branch & doc nya sangat best & polite. Harga pun reasonable

1y ago

Tq atas recommend sis 😍

Sepatutnya klinik x tolak... Xpe pergi klinik lain sis..

1y ago

Tula dia tak bg scan siap dimarahnya saya 😅 okay nanti saya pegi klinik yg lain untuk scan. Tq sis 😊

Pergi klinik swasta lain yg cuba usaha scan

1y ago

Okay nanti saya pergi klinik lain untuk scan. Tq sis 😁