1st baby

Salam semua, sy nak tanya, kalau pregnant 4w mmg scan tak nampak pape ke ? Semalam scan doc ckp rahim nampak tebal & doc mntk dtg lg dlm 2 mggu . Mmg mcm tu ke ?

29 Balas

Sama :D doktor kata nampak dinding rahim tebal je. Dia suruh datang another 3 weeks. But lepas dah tahu sekarang kita berapa weeks, kita boleh check dekat banyak website atau article pasal perkembangan baby. Like Thebump. Situ akan bgthu the best weeks nak buat scan 😘

3y ago

kalau dinding rahim tebal tu ape maknanya sis?

Boleh nampak awak kalau melalui vaginal scan...sy pon 4w ritu buat scan terus nampak kantung mmg jelas..kalau scan perut untk 4w tu mmg xnmpk apa lg cuma DR boleh detect dinding rahim menebal je😊

4 week terlalu awal, saya datang ke klinik week 6 scan untuk confirmkan kandungan dalam atau luar rahim, cukup nampak kantung dalam rahim lepas tu lagi sebulan saya datang scan semula.

Bru lg pn..sy pun sama mcm tu..mmg x nmpk...tugu until 12wk..inshaallah dh blh nmpk...yg ptg jg kesihtn dri n bby...mkn asid folik n vit yg lain..moga yg baik3 utk pn..

5y ago

Aammiinn . Terima kasih awk .

Mmg mcm tu awak.sy dlu pon sama.sbb xcited sgt.pergi scan awal.tp x nmpk lagi.masa 6 mggu scan lagi still x nmpk.lepas 2 mggu lag scan baru nmpk kantung 😉

5y ago

call kk dorang suruh dtg antara 10-11 mmgu.utk buat appointment dlu.then dorang bg tarikh utk first check up.so first check up masa 13 mggu mcm tu 😊

Masih awal kot .. seeloknya after 2week ke sis g check balik , in syaa Allah smoga ada berita gmbira buat sis ye 😊

Sama... Sy call nurse kk utk buat buku... Dia srh dtg 8w nnt... Trus scan semua... Sbb skrg dia kata xnmpk

kita yang 6w ni pun takut takut nak pergi scan. takut tak nampak lagi, lagi 2w baru nak pergi check kot.

Normal tu, sbb 4 weeks masih awal. Jangan risau ye, selalunya 8 weeks baru nampak

4week tu kantung kecik lagi scan ada nasib baik nampak ada nasib x baik x nampak