Proses Buka Buku Pink

Hai nak tanya sikit, contohnya saya duduk dekat kl tapi nak beranak dekat melaka, memang kena buka buku pink dekat melaka ke? Disebabkan saya akan beranak di melaka. Tapi checkup semua buat dekat kl. Boleh ke? Mula2 pegi klinik di melaka nurse cakap buka buku dekat mana kita nak beranak nanti sebab nanti senang nurse nak datang rumah. Boleh sesiapa bg jawapan? Saya dah stress sangat ni fikir mcm mana nk buat.

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bukak buku kat kl , yg dkt ngn rumah. Nnti ade buku pink boleh beranak kat mane2. Nnti nurse akan tnye nak bersalin katmne. Tp berdasarkan pengalaman sy, yg berisiko mcm darah tinggi,kencing manis, kene bersalin hospital yg under kk kite check up tu. Mcm sy dah 2 kali sebelom bersalin, sangkut darah tinggi, mmg kene angkut naik ambulan bwk ke hospital yg berdekatan. Tp kalau tak berisiko n sticker colour putih kat buku tu, maknanye takpelah kalau awk prefer nak bersalin jauh2 pon

Baca lagi

Hi awok..skrng awok dok kl...ok awom blh bka bku kt kl..nnty mase nk bersalin atau nk bersalin melaka...awok bgtahu nurse n doktr kt klnk d kl tu..yg awok nk bersalin di melaka...nnty mesty nurrse sana akn tye bl nk blk ke melaka...awok just arangge date tu ngn nurse...n mase sblm awok nk bersalin cnth lg smnggu awok g la kt klnk di melaka tu yg awok nk salin kt sana...just infom jha kt klnk kt melaka bg diaorg taw tu jha...

Baca lagi
3y ago

Saya tak bekerja, melaka tu rumah mertua. Saya mmg asal kl. Saya dah tanya doc sini, dia cakap boleh je checkup sini. Cuma risau doc sana tu nnti marah pulak 😂. Tq sis atas info2 yg sis bg.

Buka buku pink dkat mana kita duduk, nnt inform pd diorg yg kita nk bersalin kt mana.. xde mslh sbb nk time bersalin bwk je buku pink tu ke hosp yg kita nk g tu..

3y ago

Checkup kt kl kan? Ke tiap kali checkup balik melaka?

Buka d kl la sb duduk di kl. Nt nk beranak inform la klinik, sy bersalin kt melaka. Nnti diorg transfer la buku ke sana (biasa kirim kat kita je).

3y ago

Tapi saya dah buka buku dekat melaka 😢, sebab dia cakap beranak sana kena buka kt sana.

VIP Member

Saya rasa boleh je nk bersalin dkt mana.. Buku pink tu bawak je mana kita pergi.. Then bgtau alamt rumah dekat nurse kk tmpt kita berpantang..

3y ago

Saya dah buka buku dekat melaka, jadi boleh lab checkup dekat kl kan? Baik terima kasih 😊😊

VIP Member

nurse saya tny rumah mane yg memang bnyk duduk,tdo,makan,membuang..dh brsalin nanti just inform kt klinik yg berhampiran je la..😁

Lawatan biasa buat jha kt klnk...p cek mcm biasa...just mse nk salin tu jha awok bgtaw depa nk salin di mlka..tq

Buat buku kt tmpt kita tinggal(kl)..nanti dh bersalin bwk je buku pink 2 ke klinik berdekatan kt melaka.

X la.. Buka buku d kk terdekat. Nk bsalin nntbgtau jm kt mna trus ke kk tmpt nk bslin je

VIP Member

Ye.. buat je dkat kl nt bawa je buku Tu dkat melaka...