Buka buku pink swasta nak beranak kerajaan bolehke?

Saya dah 8 week lebih tapi tak bukak buku pink lagi sebab pkp tunggu nanti dah hbis pkp nak scan dekat swasta tapi ingat nanti nak beranak kerajaan je. Boleh ke?#bantusharing #ingintahu #secondbabyaftermiscarriage

4 Balas

Boleh je sbb swasta skrang mmg ada jugak buku mcm buku pink , tp buka buku sahaja around 100-200 standby , tiap kali checkup standby 150 mcm tu . Tp kalau tanya saya , saya buka je buku pink kt kk , scan kt swasta . Sbb kk free , ubat pun free . Time covid ni mmg saya banyak jimat , cut kos mana yang bolehh . Kk punya checkup bagus jugak details semua . Swasta boleh scan bawah rm50 sahaja kalau nak tiap2 bulan

Boleh, cuma pastikan klinik swasta mmg guna buku dan bukan kertas sehelai sehelai. Ikut kesenangan puan, mcm saya susah nk ambil cuti dr kerja + kerja shift, so appointment kt KK tk sesuai dgn sy. Sbb tu saya buka buku kt swasta.

boleh,bru² ni adik ipar bersalin kat hospital kerajaan,dia berklinik d swasta

bole sis