Beranak di hospital swasta

Hi nak tanya kalau dh buka buku pink dekat kerajaan tapi nak beranak di hospital swasta tu kena buka buku juga ke dekat swasta? Atau boleh terus pergi hospital swasta kalau dah nak beranak nanti.. #bantujawab #ingintahu

3 Balas

Most private hospitals, requirement untuk deliver kat situ at least 2x antenatal checkup dengan OBGYN. Tak boleh semberono. Awak survey procedures & requirements hospital swasta yang awak nak tu. Plus kena book OBGYN. Everything by appointment. Saya pun buka buku kat gov sebab nakkan pengalaman. Bersalin di hospital swasta. Hospital yang saya pilih tu nak at least 2x checkup dengan OBGYN. Tapi masuk 2nd trimester saya tutup buku gov terus proceed dengan swasta sampai bersalin.

kena call hospital yg awak aim tu Tanya sebab certain hospital kena ada check-up dekat hospital tu at least beberapa Kali kalau nak beranak dekat situ

kalau dh buat buku kt klinik kerajaan blh trs bersalin kt swasta,, swasta x da banyak masalah, janji mampu bayar.