Tak lalu makan

Hai mummy2 or mummy2 to be sekalian... Kandungan saya baru je minggu ke 8... saya mmg tak lalu nak makan nasi ke ikan ke ayam ke or ape2 je...Saya tengok je rasa loya mual2 terus...Tak pon sy akan muntah terus... Sekarang sy lalu makan burger, hotdog, kentang macam tu je... Is it okay? Process food, tiap kali makan rasa sedih sebab tahu tak elok tuk baby tapi tu je makanan yang sy boleh masuk...Sebelum tu sy makan buah dulu...then proceed dengan process food gitu.. tak pe ke? Ermmm

5 Balas

sy pun macam ni dlu . sy tukar dengan roti , mee , spaghetti or oats . buat sandwich pun sedap 😊 . sis processed food tak elok. kalau kerap ambik boleh menyebabkan kanser and janin tak sihat . cuba sis beli kuah rojak . makan dengan fresh fruits . and kalau tak suka sayur . beli je marigold peel fresh vegetables juices. at least ada vitamin . minum air putih banyak2 ya sis . weeks 10 nanti dah okay inshaallah

4y ago

sama - sama 🤗

Saya pun mcm awak😭 Malam tdi bru ja makan burger 2 pulak tu🤦‍♀️ Tahan la diri makan process food lps ni, huhuu. Telankan jua makan nasi semua. kita sama weeks🥰

Make sure jangan skip folic acid dan susu. Dah try mcm mee bihun pasta ? Tak okay jugak ?

3y ago

Maksud awk, awk tgh preggy ye?

saya dah 10w dah.. tapi masih juga tak ada slera makan.. makan nasi 1 kali 1 hari jer..

alhamdulilah 5 weeks dh kandungan saya