Deria rasa

Semenjak pregnant ni....deria rasa dan deria bau kurang tajam...ada yg MCM saya tak? Makan pun tak lalu...tengok ayam kembang tekak...lalu makan ikan bilis goreng@ ikan masin an nasi panas je.. makan buah2 tu..

9 Balas

Saya pula terbalik sis, deria bau tajam, parent in law saya x tau lagi saya pregnant. Makan dgn diorg selalu ada steam ikan, punyala sengsara saya tahan muntah 😂 kawan saya masa pregnant pun x lalu makan ayam. Semua org berbeza sis. Saya paling suka skrg telur itik masin 😋 sis take care diet okay, makan sayur juga

1y ago

ermmm ..telur itik masin sedap tu😋

Sy pula deria bau tlalu tajam,deria rase pn same..peel yg x elok nye sy ni,bau rmh sgt busuk..smpai beli pwangi rmh bnyk2.. semua sudut sy letak..suami plk naik pening bau pwangi rmh..klu makanan tu,rase bwng kuat sgt..padahal x de bwng sgt pn..

1y ago

hahhaa.....lucu lah 🤭

Sama sis , tengok ayam je kembang tekak terus. Sekarang rasa nk makan mee,spagetti, seangkatan dgn tu je. Dah cuba tapi xblh .auto tekak terlock sendri bila nk msk makanan dlm mlut😛

1y ago

kan....MCM pelik je kan...tapi sendiri yg rasa betul tak..nak basuh lauk ayam pun kembang tekak🥴

Sama. Makan xberapa selera. Rasa biasa2. Dan makanan tu xrasa sedap. Tp deria bau sy sgt sensitif. Bau sabun cuci lantai pun sy nk termuntah

1y ago

heheee....bertabah je lah jadi mak buyung🤭

normal sis. time prgnt mmg de yg peel cmtu..mcm saya pon sama xlalu mkn ayam. mkn ikan takpe. padahal sebelum prgnt ok je mkn ayam cm biasa

1y ago

xsure sis. setahu saya time prgnt benda masam2 ni x digalakkan sgt coz tuk elak pedih hulu hati, gastrik or seangkatan dengannya. tp kalo kata jarang2 takde masalah rasanya

sy pula nk mkn bnda yg pnas2 je.klau nasi atau lauk dh sejuk xde hti atau xde slera nk mkn 🙈🙈

1y ago

hahhaaa....MCM2 peel kan

sy pulak deria rasa kuat.. sy rasa makanan tu terlampau masin,tapi suami kata ok je😅

1y ago

🤣🤣 MCM2 peel kan ...

Saya pn masa pregnant x suka mkn ayam 🤣 suka syur2 ataupn sup saja 😅

aah saya pun macam tu

1y ago

bertabah je lah🤭