minum air gula

Hai mummy semua.saya nak mintak mummy semua share tips untuk minum air gula. khamis ni saya dah kene minum air gula.takut pulak rasa sebab saya memang x minum dan x makan manis2 dan memang takut pada manis.harap mummy semua boleh share tips dengan saya ? #firstbaby

10 Balas

Tadi baru je sy lepas minum air gula utk kali kedua. Alhamdulillah normal 😊 Tips nak minum air gula mula2 skli mind set kita tu jgn pikir sgt loya ke air gula x sedap ke🤣 First minum air gula sy dpt perisa oren..tp td perisa original..nasib air gula tu panas.. haha bukan suam tp panas🤣 so sy telan je laju-laju .. terberhenti jgk sb panas kan. Tp air gula ni bila panas /suam tak rasa sgt nak muntah tu.. sy minum je tnpa fikir apa2.. tp lps minum.. tiba2 dia mai rasa nak muntah. Sb perut kita kosong sb puasa tiba2 minum manis... Jadi loya lah.. sy hampir nk terkeluar dh td .. tp sy tarik nafas.. telan je air.liur .. relax.. alhamdulillah tak keluar🤣🤣🤣 Good luck sis! Yg pntg mind set tu hihi and minum je laju-laju

4y ago

Second pregnant dpt berprsa. .sdppp plakk. .yg ke 3 .dua2 dpt ori kaw2. .😅. .tp lps je. .hihihi. .jgn pk2 ape. .pk je sdp air gula 2. .myk angn sntiasa stnby dlm handbag. .

Bg sye la. .time nk mnom 2. .bismillah..jgn pndg kiri knan ..tros tguk mnom. .jgn sekat2. .jgn stop. .abs kn tros. .ye mmg akncrse perit skit kt tkak. .akn rse mnis gler2 pnya mns. .lps mnom. .cri tmpt dudk . .spu myk angn kt kple. .kt idong n tekak..trik nfas..if rse nk tmntah. .trik nfs. .bg sye kalo pjam mata lg buat pning. .so rilex je. .selamat bejuang mommy. .💪😘. .sye kli ke 2 mnom air gula 25w mgu lps. .first time 13w. .InsyaALLAH jgn pk sgt . .nty x trminom .hehehe

4y ago

Kt area sny jns cwn yg slalu kt kdai mkn orde air kosng 20posen 2. .hehe. .tp x pnuh pon. .ke kuat mse nk mnom ..💪🤭

Datang kk awal2 supaya air gula tu suam2 je, x sejuk, kalau sejuk lagi hazab kot, masa minom pk tgh minom teh o panas cair yg tlebih gula, steguk2 jgn paksa, tp fokus, jgn buat benda lain masa minom, elakkan menyembang, da abes, standby minyak angin, dok kat tmpat berangin, pdg jauh2, smntara tggu sejam tu abesss, insyaAllah x muntah

4y ago

Hahaha..baik sis..tq bagi tips 🍭

Kalau cara sy... Bgn tdo nk bsiap g klinik tu jgn mnum apa2.. Bia mmg tgh haus...lps tu kalau dpt minum suam2 lebih senang utk telan... Dpt je baca bismillah trs minum kalau blh seteguk... Dah selesaiiiii😁😁 Sy suka pergi minum air gula time haus sgt2 sbb time tu mmg akn mnum seteguk je sbb tgh haus sgt

4y ago

Yeke sis..hahaha..hari tu ade tgk cawan air gula..seram tgk besar cawan nya..nnt saya cuba tips ni..tq sis 🍭

saya minum laju2 tak berenti pon. mindset kata air gula tu sedap je. haha. lepastu pening nk muntah sbb tak makan apa2. lepas dua jam tu ambik darah, berlari ke toilet. muntah balik. then baru tak rasa pening nk muntah. masa tgh tunggu 2 jam tu, senyap je tak bercakap takut termuntah 😂😂😂

4y ago

Haha..baik sis..nanti saya cuba tukar mindset..😄terima kasih bagi tips 🍭

Minum air gula kosong suam je.. Tak ada apa2.. Minum teguk mcm biasa.. Tapi cepat2 habiskn sebab last2 minum tekak jd perit sebb manis.. Yg penting puasa dr 10 mlm sampai 2 jam lepas ambik darah. Tahan la sikit mual sebb perot kosong n 2x ambik darah sebelum minum n lepas 2 jam.

4y ago

Ok sis baik..tq bagi info dan tips 😊

Mindset kne ubah...air gula x ngeri mane pun..sblm mnum tarik nafas dlm2, mnum trus jgn stop, then da hbis dduk skjp jgn trus bgn, pastu g blik air kumur 2 skit..klau rumah dekat balik dlu take a nap..insyaAllah x muntah

4y ago

Baik sis..nanti saya cuba tips sis tu..terima kasih 🍭

Stndby sapu minyak angin dkt hidung... Blh aje minum teguk sikit2, yg penting jgn termuntah blk... Haritu pn sy dpt cwn kaca gls besar n x de perisa... Gudluck sis...💪💪💪

4y ago

Haha..seram tgk cawan dia ari tu..tu yg tgh pening mcm mana nak hadap ni..tq sis bagi tips 🍭

Minum jgn pk ape2...pk indah2 je..minum time die suam2 lg...kalu blh 2x harung je jgn bekali2...ttup idung nafas ikot mulot smpai air abes...sy bt mcm ni..

4y ago

Ok sis baik..sbb hari tu ada nampak cawan air gula nya..ya ampun besarnya..harap2 dpt lah 2x teguk je..tq sis bagi tips 🍭

Ok jer air gula tu..not that bad.. Doa x sngkut jer sis 🤣

4y ago

Saya haritu pun smpai x lena tido😂😂 tp bila dh telan ok jer.. Tp tu la.. Sangkut 🤣