minum air gula

Hai mummy semua.saya nak mintak mummy semua share tips untuk minum air gula. khamis ni saya dah kene minum air gula.takut pulak rasa sebab saya memang x minum dan x makan manis2 dan memang takut pada manis.harap mummy semua boleh share tips dengan saya ? #firstbaby

10 Balas

Tadi baru je sy lepas minum air gula utk kali kedua. Alhamdulillah normal 😊 Tips nak minum air gula mula2 skli mind set kita tu jgn pikir sgt loya ke air gula x sedap ke🤣 First minum air gula sy dpt perisa oren..tp td perisa original..nasib air gula tu panas.. haha bukan suam tp panas🤣 so sy telan je laju-laju .. terberhenti jgk sb panas kan. Tp air gula ni bila panas /suam tak rasa sgt nak muntah tu.. sy minum je tnpa fikir apa2.. tp lps minum.. tiba2 dia mai rasa nak muntah. Sb perut kita kosong sb puasa tiba2 minum manis... Jadi loya lah.. sy hampir nk terkeluar dh td .. tp sy tarik nafas.. telan je air.liur .. relax.. alhamdulillah tak keluar🤣🤣🤣 Good luck sis! Yg pntg mind set tu hihi and minum je laju-laju

5y ago

Second pregnant dpt berprsa. .sdppp plakk. .yg ke 3 .dua2 dpt ori kaw2. .😅. .tp lps je. .hihihi. .jgn pk2 ape. .pk je sdp air gula 2. .myk angn sntiasa stnby dlm handbag. .