Sakit induce @ sakit czer

Hai mummy's Nak tanye..kalau diberi pilihan...sakit induce ke sakit czer....skrg sy 37wk bb breech....td buat ecv xberjaye..sbb bb da engaged...so doktr bg date utk czer 38wk+ nti..tp klu bb da pusing doktr akn bg pilihan utk bersalin normal dan akn di induce sbb sy gdm on dc Tq mummy y sharing!

6 Balas

maaf tanya,kalo gdm on dc mmg kena bersalin awal ke 38w? sbb sy pon gdm on dc.. tp haritu nurse kata kalo xde mslh bole je bersalin ikot due date.. #firsttime

3y ago

Tak, gdm on diet control bersalin tak boleh lebih drp due date. Gdm on ubat mcm metformin/insulin tak boleh bersalin lebih 38w.