Sakit induce @ sakit czer

Hai mummy's Nak tanye..kalau diberi pilihan...sakit induce ke sakit czer....skrg sy 37wk bb breech....td buat ecv xberjaye..sbb bb da engaged...so doktr bg date utk czer 38wk+ nti..tp klu bb da pusing doktr akn bg pilihan utk bersalin normal dan akn di induce sbb sy gdm on dc Tq mummy y sharing!

6 Balas

Oh. Kalau saya akan pilih induce. Saya first time. Saya ada lagi 18 minggu lebih je sebelum kena bersalin at 38 weeks sbb gdm on metformin. Kalau ada sesiapa bersalin awal mcm 37/38 weeks secara normal share la tips mcm mne nk rangsang baby keluar awal tu.

3y ago

Terima kasih semua.