Tak jumpa heartbeat pakai doppler

Hai mummies, harini saya checkup 15w dekat klinik desa. Nurse guna doppler nak cari heartbeat baby tapi tak dengar. Nurse kata mungkin kulit perut tebal tapi saya asyik fikir je dari tadi sampai tak tenang hati dibuatnya.. Ramai yang kata normal je.. Tapi saya risau sebab kandungan pertama kan.. Nak buat scan mahal la pulak 😥 Tapi kalau cek heartbeat guna mesin kat hospital tu dengar je. Last cek 4/7 kat klinik kesihatan

Tak jumpa heartbeat pakai doppler
49 Balas

sy check up baru2 nie 17 weeks 1st check jantung baby laju. so nurse suruh makan dulu dgn minum air manis. lepas 20 minit baby lari2 pulak time nak check. puas nurse tu cari2, baru dapat dengar. lepas tu dah okey jantung baby. nurse kate next time jgn biasakan berlapar.. sy check up jam 8.00 pg tp punya lama menunggu sampai 11.30 baru turn sy. tu yg lewat sarapan