Nak tanya

Boleh ke suami temankan isteri yg nak bersalin di hospital kerajaan?#firstmom #SeriusTanya

30 Balas

Hospital tempat saya boleh. Tanpa perlu apa2 borang just inform je dkt nurse sana time d labour room nak minta suami temankan. Kecuali czer, czer tak boleh sebab kena masuk operation room.

3w ago

hosp s.alam boleh tapi aritu tiba2 kna emergency czer x dpat la

hospital tempat saya boleh (HRPZ II) , takperlu swab ke apa . Nurse dgn doc asyik dtg je kat sy dlm labourroom tnya nak husband masuk tak sbb dia tgk husband sy je yg xkerap masuk 🤣🤣🤣

tempat Sy boleh je tp somi keluar jap utk solat margrib time tu baby kuar sbb xtahan dh contraction. lps DPT Uri Bru somi kuar. nurse n doc siap ajar somi guna gas penenang klo sakit sgt..

tempat saya di hoshas temerloh boleh, bersalin normal,cuma kena tunggu bukaan 8cm baru dorg panggil suami masuk,suami masuk2 tengok wife dia dah get ready nak teran 🙂

kt tmpat sy hospital kinabatangan boleh je minta teman tpi syarat tu trbatal klau dlm msa sama awk brsalin ada org lain kt sbelah jgak nk brsalin and ngn czer pun xleh teman..

3w ago

yaa ada 2katil

hospital tmpt saya HSI JB suami boleh teman dlm labour room , cuma time tu masih ada kes2 covid kena swab test rtk .. skrg tk thu la kena swab test ke tk

HOSHAS Boleh, tp sblom masuk suami diri tepi dlu nurse tnye kite nma suami apa, pastu da jwb baru dia kasi masuk 😄 bersalin december23

saya masa bersalin saya x ingat dh bab nie tgok tgok dr kat luar panggil suami sy suruh tgok 😅

dekat tempat sy hosp sultanah bahiyah takboleh teman kalau hosp pendang boleh taksilap sy

3w ago

yaka alamak tahun lepas sepupu sy bersalin dkt pendang husb boleh teman mybe dah tukaq kot undang undang baru. nasib tau awal