Tak jumpa heartbeat pakai doppler

Hai mummies, harini saya checkup 15w dekat klinik desa. Nurse guna doppler nak cari heartbeat baby tapi tak dengar. Nurse kata mungkin kulit perut tebal tapi saya asyik fikir je dari tadi sampai tak tenang hati dibuatnya.. Ramai yang kata normal je.. Tapi saya risau sebab kandungan pertama kan.. Nak buat scan mahal la pulak 😥 Tapi kalau cek heartbeat guna mesin kat hospital tu dengar je. Last cek 4/7 kat klinik kesihatan

Tak jumpa heartbeat pakai doppler
49 Balas

saya 11 week scan dah dengar jantung baby..saya scan kat klinik KK.. insyaallah tak de pa pe sis..fikir positif je..

saye pun nurse check 13 minggu guna doppler tapi tak dgr heartbeat 😭 risau pulak hmm kalau ultrasound ada je hmm

Kalau sonobee scan RM28 je sis. Moga dipermudahkan. Try search sonobee scan. Ada few cawangan boleh pilih.

biasa dah masuk 18 weeks baru nurse cek guna doppler ni. kalau awal, susah nak jumpa jantung baby.

Sy 25 minggu pun x dgr guna doppler. Tapi sy dah rasa baby kick. Kalau risau gi scan kat swasta la sis

sy masa mula tahu mngandung terus pergi check kt klinik masa 6week da boleh dengar heartbeat baby

Saya first time check guna doppler pun masa 22minggu dkt kk awak . Masih awal sangat 15minggu tu

Sye xblh guna benda ni mcm tak caya saya terus je cek dkt swasta . Kumpul sikit sikit duit 🥲

klinik desa puncak alam selangor ke puan..knp doktor sendiri tak guna ye?

2y ago

bkn puncak alam slangor la ye puan??sg merah kat mane tu puan...

Saya pun 18 weeks hri tu blm dgr 😊 risau la jga, tpi 20 weeks dgr da dgn jelas skli