Tak jumpa heartbeat pakai doppler

Hai mummies, harini saya checkup 15w dekat klinik desa. Nurse guna doppler nak cari heartbeat baby tapi tak dengar. Nurse kata mungkin kulit perut tebal tapi saya asyik fikir je dari tadi sampai tak tenang hati dibuatnya.. Ramai yang kata normal je.. Tapi saya risau sebab kandungan pertama kan.. Nak buat scan mahal la pulak 😥 Tapi kalau cek heartbeat guna mesin kat hospital tu dengar je. Last cek 4/7 kat klinik kesihatan

Tak jumpa heartbeat pakai doppler
49 Balas

Awalnya nurse cek, sy dlu dh 18/19 cmtu br nurse guna tu, sblm2 tu dia cek dgn tgn je

saya tak sarankan pengunaan Doppler ni. especially utk org yg cepat fikir bknbkn.

Saya 20 weeks lebih baru misi guna ni. Kalau tak dia takde check pun 😅

2y ago

Tu laa awal pulak misi cek guna benda ni 😂 Lagi 2 minggu jumpa nurse lagi

kat kk 20minggu ke atas baru bley dngar .. tu normal sis ...

Awal sangat ni nurse awak check 😅 dah rasa gerak baby?

selalunya 18w/19w keatas baru dgr. 15w kecik sangat lg

18weeks ke atas bru dengar kalau guna alat ni

saya 22week baru nurse check heartbeat...

Normal sebab ikutkan awal lagi tu..