9w boleh menjahit x

Hai momny2... nk tnya... 9w boleh menjahit x?

20 Balas

Insyaallah boleh jek Kot.. Sbb saya pun menjahit... Ni dah 28w2hari.. Dari anak pertama sampai ni masuk anak ke5... Buat perlahan-lahan.. Kalau penat rehat.. Tidur tu kaki tinggi kan.. Alaskan bntal..( Takut bengkak ) rezeki bukan nk ditolak.. Dah pelangan selesa dgn kita kan... Sabar je lah.. 😊..ni pun bangun awal pagi sbb nk menjahit..

4y ago

Sama2 😉

Haha sama kes kita mom...sy coming 6w...pun tepikir benda yg sama...coz sy memang business menjahit...tapi mayb tu pantang larang nenek moyang dulu...sy teruskan shja rutin menjahit mcm biasa, tp x la berhempas pulas ke subuh, so kita just positif ja la ya...😊 and doa2 smoga smuanya baik2...🙏🏻

4y ago

O ye ke sis... lega sket saya... sy just nk sambung wt baju sek ank... n barut bby.. x ambik tempahan pon.. 😊

Kalau mmg sumber rezeki tu menjahit teruskan je la pendapat saya.tapi kalau cuma hobi mungkin kita stop la dulu. Yang mana pantang larang yang tak memudaratkan kita ikut je la. Mungkin sbb bila menjahit ni kita statik 1 tempat n fokus dkt mesin je. Sakit belakang kot nanti. Ntahlaa.

hai.. mak sy tukang jahit.. dari ank pertama smpai keenam menjahit je dia xde apa2 masalah pun.. dan skrng sy pun menjahit jugak.. tapi dah gugur 2x..sedih jugak kadang tu je punca pencarian yg sy boleh buat😣 xsalahkan kerja menjahit mungkin xde rezeki sy

4y ago

ye betul tu sis.. insyallah aminn

Kalau ikut pantang xboleh...katanya nanti laluan bby nk keluar jd sempit...entah tang mana kaitan dia ...tp better tanya doc je...tp ade kwn tukg jahit...slagi xbsalin xlah dia benti mnjahit..oder menimbun

Saya stop dlu sis. Sbb dh cuba penatnya tu smpai sakit blakang. Dan nurse suruh stop jgk menjahit sbb dh 2kali bleeding. Tp ats org2 jgk kalau oke boleh je truskan

Dulu2 bnyk pantang larang.. sebab dulu kemudahan untuk bersalin belum ada... Org tua x nak ambil risiko . So tercipta la pantang larang tu

Boleh je... Pikir yg positive je... Kalau org tua2 mmg tak bg mjhit sbb tu pantang.. Tp kalau bg sy.. Sy bykn bdoa je.. Pikir yg positif je

Boleh je mnjhit..tapi pesan doktor klu pakai mesin elektrik pastikan pakai selipar yg ade penebat elektrik...

Boleh tapi klu tak larat jgn dipaksa. Klu guna mesin jahit elektrik tu kena pakai selipar