mom mau tnya betul x kalau mengandung x boleh menjahit ? sebab nnti anak takut lahir cacat ? betul x

4 Balas

nak buat ssuatu tu diam sja sis, itu mak sy ckap kalau ikut petua orng tua², jngan kata mngarut or x betul, pernah 1 cousin sy ni, dia pregnant dia jahit bantal, anak dia x boleh lahir, dh koyakkan balik bantal tu, bru ank dia boleh kluar dngan normal, sdngkan kpla ank dia dh nmpak rmbut, nk buat ssuatu jngan heboh, diam sja, itu pesan mak sy la..

2y ago

kann. sblum mngndung spttnya sis ambik thu smua pntang larang,petua orng dulu² kita x boleh buang ssuka hati wlaupun kita dh smbhyang k apa,try google atau tnya diam² orng yg bpengalaman, sis masih ada nenek, so tnya dia, dkala kndungan masih bru atau trismester 2, minta pendpat..

parent sya ckap dekat2 due tak bleh mnjahit,,lambat bukaan.. tpi sya rsa ada logik jugk sbb kalau mnjahit kena lama duduk,,dekat2 due date kn mesti bnyk brgerak atau brjalan🤭🤭 sya skrng 14week ,,mnjahit je..

2y ago

tu lh tu alasannya sbb tak bleh mnjahit,,tak gerak2 trus sakit pinggng 🤭🤭

sy jahit je sbb butang bju unifom trcabut.. dh xda spa2 dh nk jhit kt rumah ni huhu

2y ago

xde apalah awk, fkir baik2 je.. ksihatan kndungan bkn sbb smua tu, tp genetik

Karut!