Bagi ibu mengandung bolehkah menjahit?

Hai mom nk tnya bagi ibu hamil blh kah lakukan aktiviti menjahit...sbb saya excited sgt nk jahit baby nest bakal baby saya nanti...tapi org tua dulu2 pesan bagi ibu mengandung tidak dibenarkan menjahit...ada patang larangnya..#firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

entah lah.. tapi masa saya pregnant pon mentua saya xbagi saya menjahit..bila tanya kenapa,dia kata pantang org² dlu...tapi kdg² terfikir kalau org yang kerja dia menjahit untuk cari rezeki hari² mcm mana kalau pregnt..hihihi

2y ago

tu la ada terfikir jgk..mcm mana la org yg cari mkn dgn menjahit..

Ntah la sis saya dulu masa preggy anak first terjahit baju yang koyak pastu lepas habis jahit baru teringat yang mak saya pesan jangan menjahit masa pregnant. Alhamdulillah masa bersalin okay je xde apa2 masalah.

2y ago

alhamdulillah..mgkin org dulu2 takut nk menjahit sbb terkena jarum ke gunting ke..pikir positif😁