Rasa penat dah bawak perut

Hai mommys..Siapa due date 31/7/23. . Selalu sakit tulang pelvis....rasa perut rendah dan berat nak bawak..🥴

35 Balas

sy 30/07/23. skrg belum rasa sakit pape lagi. cuma bila time solat and tidur tu. nak bangun rasa berat. nak tukar posisi tidur pun rasa susah. sy pulak ada kencing manis. risau je pasal baby dkt dalam. and even skrg pun still belum nampak jantina baby. doc kata baby active sgt. susah nak nampak. kaki pun dah start bengkak kalau berdiri lama or duduk lama or berjalan byk. makan pun tak sampai separuh portion dah mengah, tapi lapar. jdk terpaksa makan sikit. utk semua ibu2 yg ada dkt sini, semoga urusan ibu2 sentiasa dipermudah and dilapangkan segala kesulitan.

sama bulan dgn saya..byk kan rehat sbb baby dh mbesar..tdo angkt kepala tgi sikit dr kaki utk elak perut sebu..amalkan supplement yg sesuai utk ibu hamil bg tambah tenaga..kepenatan mgkin sbb ibu2 semua bpuasa selama sebulan..insyllh bby sihat2 saja..yg sakit tulang pelvis mgkin blh bt senaman skuad sbb bby dh menurun kebawah dan mbuka ruang kepalanya dlm rahim ibu..apapun jaga diri dan jgn mkn blebihan yer bln syawal ni..

Ada tak yg sama mcm saya bila makan je rasa mknan tkturun kebwh mcm sangkut dkt tekak je 😅 Amik masa nak turun kebwh. Nak ckp pedih ulu hati rasanya takpedih pun. Sy ni makan apa apa je mesti nk turun mknan tu lambat je. Kekdg nak tidur pon rasa mknan dkt tekak lg 🥲 rasa takselesa pun ada. Sy jalan ok lagi. Kekdg makan pon tkselesa.

1y ago

Kalau air sejuk coway sy minum tksedap 🤣 Air botol cactus ke spritzer sy ok sedap 😂 sabo jela.

saya pertengahan bulan 7.. sakit pinggang, kaki krem x bg salam, tulang pelvis sakit.. perut kdg2 cekang /tegang gosok2 pujuk2 sikit ok la dy..hehe memang xlrt nk jln.. tmbh2 skrg musim panas.. dh rasa mcm ddk dlm oven.. org panas sikit2..kita dh mcm apa lg panas..

1y ago

saya due 23/7 .. mmg selalu sakit kat bahagian tulang pelvis , sakit tulang belakang pastu kalau buat kerja cepat penat.

sy due 11/7 bdan okey jer tp nk g shopping or jlan lma siket is dh xlarar 🥹🥹 rasa cm cpat cpat cpat nk balik ahaha .. tp part yg xbolh nk thn skng bila berdiri terasa berat dh walaupun perut xbesar mna 🥹🥹

1y ago

kita sama due date sis .. betul tu berat sgt nk brdiri even perut x bsr sgt 😂

sy 22/7 larat xlarat kena hadap jugak..turun naik tangga tgkt 4 g keje hari2..kat ofis pulak terkejar2 depan belakang warehouse inbound barang... tumit kaki, pinggang tk payah ckp sakit sgt.. tp alhamdulillah msh mampu dn kuat lagi..

sama la due kita.. 31/7.. perut rsa berar.. celah2 paha kdg sakit2.. tulang pinggul sblh kanan pun skit..susah nak baring sebelah kanan.. baby aktif wktu mlm..kdg susah nak lelap.. kalau wktu..perut nmpk kecik je..mybe bby tdur msa tu

1y ago

sama lah perut nampak kecik je saya...tapi rasa berat..belum masuk 7 8 bulan lagi😂

sy due 9/7/23 ..skrg perut asyik mngeras juga..buat krja sikit dah xlarat...dduk lama sikit dah ssah nk bgun ..selalu skit tulang pelvis,ngilu bhgian bawah dan skit pinggang😔

sama la 😭 due 12/7 tp pelvic sakit sejak trimester 2. skrg msuk trimester 3 lg sakit. lg2 klw bgun tdo. 🤧 nk bwk perut pon xlrt rse mcm kpla bby dh kt bwh 🥶🥴

Sya 26/7 tapi skrg Sya mcm x kuat buat kerja rumah sbb terus rasa sakit pinggang sakit tapak kaki.. baru mau baring atas katil ja🤦🤦