6 bulan ,, Meggie Asam Laksa

Hai mommy2,, saya nak tanya boleh makan dah ke meggie asam laksa masa kandungan masuk 24 minggu/6 bulan ?? Teringin pulak nak makan sbab rasa asam laksanya tu yg buat terliur ?? please bgi pandangan sikit sbab nurse pernah ckp masa awal kehamilan tu nurse x syorkn makan meggie dgn bumbu nya sekali...dia suruh mkn meggie kosong jer mcm tu mna sedapkn ??

9 Balas

Sy mkn je maggi kari masa pregnant 4-5m kalau tak silap. Tp mkn separuh dr portion. Maggi ni tinggi kandungan garam, utk org ada darah tinggi elakkan la.

Blh je sis .tp air prtm mee maggi tu kne buang dlu tw sbb ada mngndungi lilin... 2nd time nye air br leh proceed then mkn.. 😉

Uish nasib maggi asam laksa dah habis kt rumah ni. Boleh je nak makan. Air rebusan pertama buang, then rebus lagi sekali.

4y ago

Takpe skrg dah tahu nanti buat macam tu ye 😁

Kalau teringin mkn je sis. Tapi jgn slalu & jgn berpaket2.hihi.

Mkn jer sis...bt lepas tekak. Jgn selalu dahla

Kalau teringin mkn jer...tapi jangan slalu

Makan je sis utk lepaskan rasa terliur

Bolehje..

Mkn je