Makan meggie

Kalau trimester , makan meggie boleh ke??? Serasa nak makan meggie kari yg jual dkt 7e tuu skrng ni.

31 Balas

nak makan, makan lah.. masa mengandung anak first, saya sgt teringin makan samyang dan asyik nak repeat. cuma nasihat saya.. jgn makan hari dan dalm seminggu makan sekali dua sudah la kalau mulut asyik nak makan meggi. yg kata tu ibu je lebih nak makan meggi, saya skarang ngandung anak kedua. manjang nak stoberi milkshake padahal saya lansung xgemar stoberi milkshke cemana? 😮‍💨 makan la sis.. makan jgn smpai memudaratkan badan kita. agak terseksa ya kalau menahan rasa teringin ni. sape yg xde rasa teringin pape tu bersyukur laaaaaa bab kuning tu, rezeki anak saya lah kot. sebab kuning bawah 9 hari je dan dia darah A.. darah A xberapa lama sngat kuning.. yg kedua ni xtahu gayanya cemana nnti

2y ago

doaaa jee yg baik baik, in sha Allah.. Allah permudahkan segalanya

Elok jgn mkn maggi. Dia kan ada pengawet & perisa tambahan. Sis sanggup & bersedia ke bila anak lahir anak kuning lama? Sis dh la sakit kena gunting/belah nk kena jln bwk baby & buku baby lagi pergi klinik @ duduk wad sampai kuning baby turun. Nak kena angkat baby kerap bg susu lagi cth setiap sejam. Siksa. Kakak ipar sy suka mkn fast food. Anak sulung meninggal sbb masalah jantung. Anak second hidup, hampir lahir pramatang & 2 bulan baru ok kuning & boleh discaj drp cek kuning setiap 1 minggu klau x silap sy.

2y ago

pahammm pahammm, tengkiuuuu

Kalau teringin boleh makan tapi kuantiti sederhana. Kalau awk nak try buat perencah maggi kari sendiri boleh try tumis bahan² mcm dlm gambar kat pek maggi ni. Sy buat sendiri haritu sendiri guna bahan² mcm dlm gambar alhamdullilah rasa seakan maggi yg beli kat kedai. Sekurangnya perencah buat sendiri tiada bahan pengawet dan lebihan garam.

saya masa awal trimester ada alahan yang teruk tak dapat nak makan nasi dan lauk2 , yang mampu tekak saya terima mee ,bihun ,maggie , roti ,sayur2 dan buah2 itu saja tapi misi ada pesan dia cakap boleh kalau ada alahan tapi pastikan dalam makan awak tu kena ada makanan yang seimbang lah kena ada protein apa semua tulah ..

Saya masa 6 weeks nak sgt makan maggie cup. Mmg semua org marah tp tu je yg teringin n rasa boleh makan. Tp 1 cup je lepastu dah takde lagi makan maggie. Kita doa jelah selalu semoga Allah jaga zuriat kita.

2y ago

ouhhh pahammm, in sha Allah takde papeee.. doaa jee yang baik baik

Nk mkn maggi tu boleh tp sekadar hilangkan rse tringin, perencah tu jgn guna bnyk tu yg bhya sebenarnya sbb dia masin sgt. Penjagaan awl dlm kandungan penting sis tuk tumbesaran dia mkn berpada2 jaga kandungan elok2😊

saya ade jumpa pakar pemakanan...doc kata,,nak makan Maggi tu makan je..sebab die sebahagian daripada protein... CUMANYA,,perisa die yg tak elok utk kandungan...kalau nak makan Maggi,, seeloknya buat perisa sendiri😊...

2y ago

ouhhhhh, pahamm pahammmmm... masyehhhh

Bagi saya, kalau nak makan after janin dan lebih 3 bulan sbb the first 3 months tu semua pembentukan organ sedang bermula. Then lps tu, makanlah kalau teringin sangat. But jangan kerap sangat. Berpada2

buat hilang teringin tu boleh je sis..bukan tibai gi makan hari2..buat rasa2..saya kalau tak dpt memang duk teringat je..sampai suami ckp pergi la makan kang kesian kt anak meleleh pulak air liur dia.

kalau nak makan sis pastikan cukup ada sayuran & protein.. & kalau boleh maggi tu rendam tos buang air yg first tu dulu.. InshaAllah boleh.. setakat nk hilangkan rasa teringin tu..cuma jgn kerap..