opk

Hai mommy2 .. pernah tak mommy kat sini check pregnant test guna opk ? Sye dah miss period 5 hari . Saja try guna opk waktu pagi .. line terang.. selalu kalau guna opk waktu pagi ..memang tak terang mcm ni. .. Tapi saya check guna pregnant test tapi double line tak naik pun ..

opk
12 Balas

saya pun check pakai opk memula… sebab saya sebulan tu mmg pakai opk. Tapi sebab kan kitaran ovulasi tu satu masa je kan. Saya punya naik dua kali bulan tu. Dah dpt positive opk. tahu2 nak dekat period naik lagi. Jadi saya syak saya pregnant. Saya terus beli UPT Chemtrue 7 hari awal detect, terus dapat double line pregnant 😅

Opk n upt lain fungsi dear....opk untuk check kesuburan/ovulasi(hormon LH)..upt untuk check pregnancy(hormon HCG) jgn salah sangka ye.. opk wlau bukan waktu subur pon dye naik 2line cuma xsama terang,,klo subur line test lgi terang lgi control..

opk utk cek kesuburan..klu 2 line maksudnya tengah subur..sgt bagus bersama.. upt utk cek kehamilan..klu 2 line maksudnya mengandung.. 2 alat yg berbeza..

Klu dah lps waktu ovulation.sptt guna upt.jgn opk..nnt sis akn keliru...nk period pon opk boleh jdik positif.

Opk dengan upt rasanya berbeza bahan yg diuji... Kalau nk tau kita pregnant atau x kena guna upt.. Opk utk check kesuburan.

Setahu sy opk utk check kesuburan.bila opk terang awk dgn suami boleh bersama sebab tgh subur. Kalau ada rezeki, boleh lekat.

2y ago

Period dh Kering. Test opk 2line. Ada peluang hamil la kan kalau bersama ? 🥶

Mmg cycle bln ni ada dpt positif opk? If ada, kemungkinan positif prgnt, cuma hcg terlalu low so upt x dpt detect.

Pernah.. Opk tu utk tau wktu ksuburan kita.. Waktu sbur kita x lma, lbh kurang 2 3 hari mcm tu je kalau x slh la..

Sptt ya dh terang 5hari miss. Sy cek 4 hari missed n result sgt terang. Kna tggu 2mggu lg sis cek lg la.

Opk cek waktu subuh sis... Jika double line cube sis bersama time ITU... Insyallah lekat...