Guna OPK utk test hamil. Valid ke?

Hai semua, sy due period lg 2 hari..tapi lately ni sy rasa mcm x sedap badan..so harini sy saja try test guna opk sbb upt xde..bila dah test opk kluar line samar mcm dalam gambar..itu tanda hamil ke? #ingintahu #pleasehelp #pejuang_garisDua

Guna OPK utk test hamil. Valid ke?
14 Balas

Opk xblh guna utk test kehamilan awk, opk dua line mcm ni satu line smar pn still maksud dia neg result means xsubur. Klu opk positive line dkt bawah tu kena sama terang or lagi terang dgn line atas tu. Mgkn bnyk je org yg cek guna opk before period and dpt mcm ni end up preg. Tu semua kebetulan je sbb opk test kandungan LH dlm badan upt test kandungan HCG dua ni sangat lah beza. Better beli upt ja terus then check after 5days late or 1 week. Apa2 pn smoga awk dpt berita baik ya. Doa banyak2.

Tak valid. Opk mmg akan dapat double line. Kalau dia +ve line T lagi terang atau sama terang. Kalau awak pregnant kdg mmg boleh detect dari opk tapi line mesti lagi pekat. Walau apepun opk sebenarnya tak valid kalau nak check pregnancy. Ni contoh gambar saya test guna opk (yg tgh). Upt saya +ve lepastu saje2 test pakai opk pun dapat +ve

Hi. Saya pun sama mcm ni jgk. Saya test 4 hari sebelum due period. Naik double line sama mcm ni. Opk test pun sama mcm sis guna. Eventually, i betul betul pregnant. Sekarang dah 2 bulan. Just tunggu lagi 4 hari ke mcm tu test guna upt semula ya. Saya doakan sis dikurniakan zuriat. Aminn

nk tnya mcm ni opk positif ke ..skrg cd51 dh.. cd17 saya dpt egg white..n bd sebelum n selepas dh..skrg opk lagi sbb urin jdi keruh... nk tnya saya baru subur ke.. upt kejap samar kejap negatif..😌sapa pengalaman share kejap

sy sebelum test upt, sy test opk jgk dulu, masa lmbt period.. tgk positif.. lepas tuh baru test upt.. tgk positif jgk.. Alhamdulillah skrg dah 5 bulan pregnant

saya tau saya pregnant saya test pkai opk jgk, pstu naik double line... sbb sblum2 ni guna opk xpernah naik double line, pstu test upt naik double line jgk, alhamdulilah. ..

Kalau test line darker than control line, mungkin pregnant. But UPT lebih sahih. Guna clear blue. Or any reliable brand

opk utk kesan waktu subur bukan utk kesan hormon hcg dlm bdn. so mmg x valid utk gantikan sebagai upt.

ngndung ni sis... sy ad first dlu... cmni lh... tp lg samar2... g tnjuk misi kk.. diorg ckp mgndung...

1y ago

ni opk

opk dgn upt dua bende berbeze ye... better guna upt test kehamilan