nak tanya adakah normal ?

hai mommy , sy first time preggy klo ikut pregnant tracker sy dh 8week . semalam sy pergi scan dekat klinik tapi bila scan tak nampak apa. dalm rahim sy kosong kantung pun tk nmpk . adakah itu normal dan ianya terlalu awal untuk nampak semua tu ? risau sangat ni

8 Balas

Go for scan lg skali. Tkot kandungan luar rahim kalau kantung pun x nampak. Biasanya kalau 8w,kantung ada cuma bby x nampak sbb kecik lg. Alert utk simptom2 kandungan luar rahim spt sakit di pinggang dan sekitar tepi pinggang, sakit di bahu dan berlaku pendarahan. Hopefully smuanya dipermudahkan sis.

2y ago

Sakit di pinggang maksudnya , Betul2 bahagian pinggang atau bawah pinggang? kat bahagian pinggul? saya takut simptom ni dengan saya, sebab sy pregnant 9 week tapi tak nampak apa apa time scan . sy dah risau sgt.

Sy lmbt priod 8hri,try buat upt tu alhmdulillah lju je naik terang 2line..try g swasta utk scan 3d dr ckp dh 1bln pregnt..nmpk kandung n bentuk bby..eck ny bru sy buat buku pink..dlm 15mgu dtg blik utk scan jntina..nmpk la bird2 nye..pastu dh stop cek kt swasta utk scan je

3y ago

saya lewat period dlm 4 hari mcm tu ptg tu tergerak nk buat test upt terang 2 line kalau nk ikt tracker dlm ni dah 5 minggu hri ni,patt ke pergi klinik utk buat pengesahan ke tggu dlm 7@8 minggu nnti

Sma dgn sya sis..sya pun scan 6mggu tdk nmpak kantung..msa 7mggu 3ary sya keguguran..sis bnyak kn rhat jgn buat krja apa2x dn jgn jln jauh..isnya allah smuanya baik2x shja..sis bnyak kn mnum air bfore scan tue senang skit nak nmpak kantung baby..

5y ago

Smgo lps ne ada rezki buat kmu😊

Sebelum scan minum air banyak2. Rasa nak terkencing terus inform doc. Sy guna cara ni baru nampak. Doc swasta yg cadangkan. Sesuai utk kandungan bawah 12w

5y ago

ok thank you information

upt? positif or -ve? kalau positif mungkin masih baru kejadian proses bayi...tggu 2 3 mggu lg ya then gi scan...apps tu cuma anggaran tp tidak tepat

sama macam saya sis, saya pergi scan doc tk nmpk pape tp upt positif. so doc suruh dtg lgi 2 minggu scan.

Sy scan minggu ke 10 br nmpk

Sy scan 11w bru nmpk

5y ago

Saya scan baru 10 minggu 1 hari tak nampak lagi