Scan w10 dah boleh nampak baby or still nampak kantung lagi?

Hai mommy. Sy nk tanya.. mommy pernah scan time w10? Masa tu dh nmpk janin or still nampak kantung lagi mommy? Saya nervous pulak nak pergi check🥹

7 Balas

relax la....sis...saya masa anak sulung scan 10 minggu nampak kantung 12 minggu baru nampak heart beat baby....doktor kata biasa sbb tu tarikh edd depa buh lambat☺️☺️☺️...jangan pikir negetif ....banyakkan selawat zikir dan lepas solat pegang perut doa supaya baby selamat dan dilindungi oleh Allah S.W.T

Positif sis, kalai week 10 mmg insyallah nmpak janin dan heartbeart, Kalau kes prgnat saya sblum ni, kalau tak nmpak lagi, doc akan tnya nk repeat scan or refer pakar, kalau saya hari tu decide refer pakar je trus. Insyallah sis semoga dipermudahkan.

sy masa anak 1st, 9w baru baby ade heartbeat. scan masa 7w nampak baby n kantung je. untuk anak 2nd ni, 6w4d dah ade heartbeat. excited pula rasa

Insyaallah dh boleh nmpk dh baby sekali dgr heartbeat. Saya 6w+ dh nmpk baby dan jantung cuma tk boleh dgr heartbeat lg sbb masih kecil 🤗

Alhamdulillah scan time 10weeks 1day dah nampak baby dan dengar heartbeat baby😇

W10 dah nampak janin. Jangan nervous, be strong.

Dah nmpk janin, gerak2 dia💕 sy dah scan 10w