4minggu blum nampak kantung

Hai sy just rasa curious.. kalau ikut tarikh last period sy dh 4 mggu pregnant..sy dh pergi klinik scan tp blum nmpk kantung..Normal ke 4 mggu masih blum nampak kantung?sy jadi risau pula..

9 Balas

awal sgt pegi klinik utk confirmation.. tunggu lagi sebulan baru pegi klinik.. time tu InsyaAllah dah nampak baby & jantung kelip2.. Sebab tulah kita tak digalakkan pegi scan awal.. kan dah risau sebab tak nampak apa2..

Terima kasih semua atas jawapan,. Doctor mmg ckp dinding rahim menebal & nampak ada corpus luteul cyst.. jd dia suruh repeat scan dlm 2 mggu lg.. Doakan sy semuanya dipermudahkan ye..

normal. sy sblm ni 6w baru nmpk kantung n heartbeat...klau 4w scab yg akan nmpk rahim kita mnebal je tnda² preggy. jgn risau. jaga ksihatan ja ya..

normal tu sbb masih awal lgi. tunggu sudah masuk 8minggu awak try pergi scan lgi ye. sy pun belom pegi scan lgi sbb masih awal lgi ni awak. 🤗

normal. 4 minggu memang x npk ape2 lg.. paling awal 6 minggu tp ade jugk 8 minggu baru npk.. jgn risau sis repeat lg scan 8 minggu nti.

normal ja sis.Sy 5minggu bru nmpak kantung tp kecil comel☺️Pkir positif je sis yer.cuba scan lagi 8 or 10 mggu.Insyaallah akan nmpak .

sy ank first 6week scan msih nmpk kantung lg..yg second nie 6weeks dh nmpk janin n ada heartbeat..

Sy scan 8w baru nmpk heartbeat.

saya tepat 5w scan nampak kantung dah