Minum air gula

Hai mommy sklian.. Ada tak petua utk minum air gula tanpa muntah.. First try haritu.. gagal.. 😣 esok kene repeat lagi.. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

30 Balas

klau sy senang je. ms minum air gula tu. sekali jln je trs... dh selesai kumur mulut.. hidu bau mnyk angin kjp2... smpai lah di pnggil utk ambik drh ke 2 kali... dh abis selesai ambik drh ke 2 kali tu. br lah sy slow2 minum aik putih....sbb di tmpt sy. selagi blm ambik drh ke 2 kali tu. tak di bnrkan sentuh air putih langsung... 😊 bunting ank no 6 nie. dh 4 kali minum air gula. sbb nak pstikan betul2. bebas dr gdm. alhamdulillah keputusan ok semua. tak de gdm. tp cara pemakanan ttp di jaga.. mkn suku2 je nasi. tp lebihkan sayur2

bwk minyak cap kapak,air sejuk 1 botol. minum sekali telan. jgn minum sikit2. minum sikit2 tu bt jd loya. lpas habiskan tu,hidu minyak angin. kumur2 kalau blh. blh minum air masak sikit2. kne byk bergerak. jgn duduk je. p la pusing2 mall dlu. penat duduk rehat. in Sha Allah bertahan dr rasa nk muntah. cuma time nk sendawa tu,test dlu,kluarkan slow2. kalau x,risau air gula yg terkeluar. dia keluar,bukan sikit2. tp terus hbis keluar kalau sendawa

2y ago

Hehe betul haritu nk sendawa ahhaha tapi air yg keluaq nasib pakai mask takdalaa terkeluaq mmg grip habis mulut ni xmau buka finally berjaya hahaha saya guna vick

sye mse teguk air tu,2 kali teguk je..tarik nafas mula2 1 kali pastu minum..pastu rasa mcm dh x cukup nafas,berhenti utk ek nafas tapi jgn hembus nafas yg memula tu,berhenti skjp utk tarik nafas je pastu teguk lagi sampai habis.. lepas minum,sye cium limau nipis sbb minyak angin tak jalan...pastu tak leh baring..kena duduk mse 2 jam tunggu tu..klinik sye ad sediakan kerusi banyak so duduk situ sambil main henfon.. huhu

sediakan minyak angin, air kosong dan limau. hidu minyak angin tiap kali rasa mual/loya. air kosong tu minum skit² jangan banyak takut muntah sbb perut dh penuh air gula plus x makan lagi. pastu, limau tadi blh makan skit utk hilangkan rasa loya kat tekak. manis kan. Ini tips saya sbb dh minum air gula masa 24weeks. X sangkut GDM. Syukur..

sy baru minum air gula. sekali teguk, mula2 teguk slow, lepas tu rasa takde lah teruk sgt terus minum laju2.. dah nk abes tu dah start rasa sakit tekak, tahan je la..lepas tu punya la lame tunggu turn jumpa doc, jam 12.30 baru dpt berbuka . dah pesan suami bawak air jam 10 lepas amek darah kali le 2 tp suami dtg berlenggang kt klinik 🤣

sy first minum air gula ok lg sbb di sediakan sejuk punya tdk rasa munta..TD pagi ini kali kedua sy minum lg air gula tp tdk sejuk suam2 nasib TDK termuntah tahan ja sy terus sy fikir KLU sy termuntah lg mesti kena suruh dtg lg JD terpaksa tahan muntah tu haha janji selesai urusan minum air gula..

skali mnum..teguk laju2..sya smpat tahan smpai sejam ja...lpas tu pening muntah kluar hbis...tapi xckap dkat nurse...nnti kna mnum lagi...penat nk g klinik bnyk kali..kena cucuk lagi..naik lebam tangan2...pakai hatkan sndri jala mkn manis2...coklat2 bnda manis2 kurangkan

bawak ayaq masak botol... masa minum tu. jgn minum seteguk seteguk mmg akan muntah... minum sekali teguk sambil curi curi cikit nafas... sbb time sya minum ritu... saya buat cm tu... nurse terkejut sbb saya org pertama minum hbs awal tnpa muntah hahahaha

sy 3 org anak 6x dh minum air gula. tips dia kena minum sekali teguk je.. jgn bayangkan kita minum air gula walaupon rasa manis. sediakn minyak angin freshcare tu buat bau.. lepastu releks menyandor.. jgn selalu bangun nt cepat tangkap loya..

saya baru2 ni minum . sedapp . rasa sikit dulu . baru telan . dpt suam2 . abis saya telan . cuma bila dha abis mnum rasa mcm tingtong sikit haha . letak myk kat dada . rest 2 jam kat krusi kk tu . tak banyak gerak . lebih takut ambil darah .