Minum air gula

Hai mommy sklian.. Ada tak petua utk minum air gula tanpa muntah.. First try haritu.. gagal.. 😣 esok kene repeat lagi.. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

30 Balas

Sy masa minum ok jee lajuu sbb lapar slalu boleh sarapan tp kena puasa kan sblum minum air gula. Lepas 1jam tu terus rasa tak sedap badan. Loya mcm nak muntah tp cuba tahan. Ngeri la nak minum lg 🥲

Try beli air gula sendiri dkt farmasi, brand barikel strawberry flavor pstu sejukkan sblom bwk pergi kk utk mnum. Bg sye sedap, dan tk byk sgt. Lgi satu senang nak mnum sbb botol so teguk 3/4 kali dh habis

mindset saya bila minum air gula tu,pk kan makanan..yela kan kene puasa kan..hahaha then saya minum mcm minum air suam je..laju je habis..smpai nurse pun pelik..bila nurse dgr jawapan saya,tergelak depa..

minum time suam. org kata minum sekali shot je. kalau kata air tu panas, minum je 2 teguk bnyk kali. tp jgn kemas bau air gula tu. kena keluar kn, kalau tidak mmg memanjang lah rasa nk muntah

haritu saya minum air gula 3 teguk😅. Mula2 nak sekali teguk je tapi macam tak boleh nak paksa. Last2 saya minum 3 teguk. Pastu alhamdulillah ok tak ada rasa nak muntah ke pening ke.

sy mnum air gula skali jln sis🤭 x berenti sbb tkut muntah.. alhamdulillah ni kdgn ke2 pn sy bt mcm tu juga ,mnum skli jln .. tpi ikt masing2 jg.. smoga d mudahkn utk sis ya..

sye sblom minum air gula, misi suruh puasa dulu sehari sblom cm last mkn kol 8mlm smlm tu... esk minum air gula..perut jdi lapar, habis seteguk mintak lgi sbb lapar...haha

minum dengan sekali tegukkan je sis. minum slow jangan laju2. saye pun yg 1st muntah jugak minum air gula tu sebab tak biase tapi yg 2nd dah okey buat camtu.

sye lps mnum air gula tuu, xnak ckp dgn org. sbb rasa nak muntah. ckp dgn husband pon pakai whatsapp je or angguk geleng je. lps tu bau minyak angin jee.

saya beli serbuk air gula perisa sunquick kt farmasi. nnti bw bg kt nurse ckp nk minum yg tu. hihi Alhamdulillah okay ja minum smpai habis😚