Minum air gula

Hai mommy sklian.. Ada tak petua utk minum air gula tanpa muntah.. First try haritu.. gagal.. 😣 esok kene repeat lagi.. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

30 Balas

sediakan minyak angin, air kosong dan limau. hidu minyak angin tiap kali rasa mual/loya. air kosong tu minum skit² jangan banyak takut muntah sbb perut dh penuh air gula plus x makan lagi. pastu, limau tadi blh makan skit utk hilangkan rasa loya kat tekak. manis kan. Ini tips saya sbb dh minum air gula masa 24weeks. X sangkut GDM. Syukur..