Alahan

Hai mommy semua, nak tanya.. Masa trimester 1 ni kan, biasa berapa week baru ada alahan? Saya prgnent 6 week.. Tp rasa mcm tiada apa2 alahan, alhamdulillah tp risau pn ade sbb bila makan tu semua berselera.. ? Ok ke eh?

25 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Alhamdulillah. Sy skrg pregnant anak 1st. Takde ape2 alahan setakat ni. Skrg dah 10 minggu. Cuma makin berselera dan bdn lesu nak tido je. ๐Ÿ˜‚

3y ago

sama la kite sis. Lepas zohor je mesti dah start ngantuk nak tido. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Jgn Tanya alahanla sis.lembik nanti.๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ.Saya dari Mula pregnant sampai 6 bulan xleh sentuh nasi.xleh bau nasi

3y ago

Seronok Kan xde alahan.tapi alhamdullilah dah xde alahan dah cuma craving nak main pedas je.

VIP Member

Alhamdulillah tiada alahan..sy ad kjap je msa 1st trimester..Tak lalu mkn je..skg dh msuk 2nd ni,sma jgk..p xstruk dlu la..

3y ago

tq sis..sis pon sma..jga diri ye

Sy dah 5 month xde alahan lgsung..muntah2 pun xde..mkn selera mcm bela saka..yg penting jaga mkn dan baby sihat

3y ago

Sbb tuh la kene jaga..mkn tuh mkn jugak tp berpada la...huhuu

VIP Member

Syukur sis klau xd..mcm sy da 20 minggu pun xd... Keja mkn je... Tp mkn kna kawal jgk... Takot brt naik lebih2...

3y ago

Alhamdulillah sis, sy pn skg makan je apa yg teringin tp kena kawal juga takut berat badan naik over pula.. ๐Ÿ˜…

Sy pn 6week and xde alahan langsung jgk. Tapi selera makan tu jela. Pantang tengok makanan, sume teringin ๐Ÿ˜‚

3y ago

Sama la sy pun makan je apa yg teragak nak makan.. Makan pedas, minum ais.. Tp beringat2 la juga.. Tak boleh byk sgt.. Hehe

Saya da w13 Alhamdulillah xde alahan lagi. Mkn brselera jugak. Portion sket da knyg tapi kerap nak ngunyah.

3y ago

Sama la, sy pn pregnant ank first. Tunggu 8 week nnt baru g buka buku.

Sy pn xde alahan dr awl smpi skng 36w. Alhamdulillah.. Jgn risau sis, asl kn baby sihat ๐Ÿ˜Š

3y ago

Alhamdulillah mmg xde ppe. Slera je mkn dr awl ๐Ÿ˜†aah da dekat sgt ni.. Debar.. ๐Ÿ˜… Doa kn ye

VIP Member

Sy mase 6week xrase alahan lg. Bila dh msuk 8 week dh start smpai la skrg 13week

3y ago

Aaamiinn. Terima kasih sis

VIP Member

Klo xde lg bagus.. tp 6w awal lg.. tggu dah 2 bulan++ tu bru dia mula..

3y ago

Yeke.. Tu la lain org lain pengalaman nya kan.. Ade yg awal, ade yg lambat.. Risau pula.. Harap2 semuanya ok la