Alahan Morning sickness

Week 11,12 takde mual dan loya lansung. Makan pun berselera. Ingatkan dh berakhir morning sickness bila dh hujung2 trimester 1 ni.. ngam2 masuk week 13, eh muntah2 balik.. 😅 Ada yg geng ke? Alahan stop sekejap tp bersambung balik? 😂

5 Balas

saya strt week 4-12 mual makan muntah, ngam 13 weeks ingt dah okey la, 3 hari tak muntah, dalam 13w3d, muntah pulak, muntah nk tido pulak tuu, lps tu berus gigi muntah, alahai, ingt hilang dah, sebab ngam 13w hari tu punya semngat ajak hsbnd makan mcd mcm2 pulak tu, sbb sya drop berat bnyk jugakk sbb mual trok. Ni esk nk msok 14 mual muntah tambah pening pulak, pekej. Kwan saya week 20 bru okey😅

Sy pun same sis! Dah stop dah eh tiber ade lagi muntah2.. dah happy dah ble ingat dah berakhir alahan.. kdg tu bgun tdo je terus muntah siap pakej xde selera makan , sedihh betol lah . Jeles tgk org lain blh mkn mcm2..🫠

Saya pn dh week 14, on off.. 2 hri okay. Tp muntah blik, xboleh makn lebih . Sya dri tau pregnant alahan tu mmg xilang lgi🥹

ada. saya dari week 5 ke week 8 alahan teruk. week 9 berhenti jap. pastu sambung sampai sekarang week 16.

ada. setiap org x sama. setiap kali mengandung pun xkn sama timing alahan dia.