Alahan Menghilang

Hai saya nak tanya, ada tak mommy disini hilang alahan pada trimester 1? Masa saya 4 week hingga 5 week saya belum ada alahan. Masuk 6 week baru ada. Harini sudah 6 week 6 day bangun pagi terasa hilang alahan seperti mual dan bau2. Saya ada terbaca tanda keguguran alahan menghilang. Tapi saya tak ada pendarahan apa2 sepanjang kehamilan ini. Last scan saya masa 6 week 4 day dah nampak baby dan heartbeat. ##ingintahu #alahanmenghilang

3 Balas

Normal sis. Ada certain org yg dtg alahannya waktu trimester 2/3, macam saya pulak alahan pada trimester 1 , start alahan time 8 weeks smpailah 15 weeks. Makan apa je muntah. Kne try and error la makanan apa yg boleh masuk. Masuk je 16 weeks alahan dah hilang then berat badan pon start naik smpailah skrg dah 7 bulan🥰

Lain orang lain ujian a lahan semasa kehamilan

Normal selagi xde pendarahan