tips tidur awal

Hai mommy nak tanya ade tak yg tak boleh tidur waktu malam macam saya?kandungan saya dah masuk 24 weeks sekarang mata makin menjadi2 kalau malam susah sangat nak tidur dah subuh baru dapat tidur lepastu bangun pon lambat?.. Saya risau takut baby sy kenapa2.. Ada tips tak untuk tidur awal. .

19 Balas

Sama la. Saya dh 30 weeks ++ susah tidur malam. Jam 1 atau 2 pagi masih tak tido. Bangun masak sahur jam 4 pagi, lepas subuh baru rs mengantuk. Sekarang WFH, dr jam 8 - 4.30 petang. Memang mengantuk. Anak2 masih kecil lg, anak sulung autism, 8 tahun.. Memang dugaan betul. Husband kena keluar bekerja. 😭😭

4y ago

Sama la sy sis.. Dh 30w.. Pkl 4am bru blh lena. Padahal pkl 11lbih dh msuk bilik nk tido..

Sama ngan sy.. mlm mmg 1,2 pg bru blh tdo.tu pon tdo2 ayam je.. bulan pose + pkp ni mmg lps sahur bru tdo tu pon pyh gak nk tdo.. mgkn sbb bdn x penat.skrg da 21w.. arap da abis pkp stat keje smula, blhla tdo mlm ngan lena.

Sma lah sis.. Sya pun 24weeks daa.. Mlam dah xbole tdur.. Lpas sbuh bru dpt tdur.. Then terlajak smpai nak tgah hari .. Then lpar terlewat mkan huhu

Sama dengan saya Dari kehamilan awal 6w saya tak boleh tidur malam Lepas subuh baru boleh tidur .. Bangun dalam pukul 2 lebih Sekarang ni saya dah 14w

Buat apa2 aktiviti yang boleh meletihkan Kita.macam saya kemas rumah,bercucuk tanam Dan menari dalam rumah.malam tu memang tidur Lena sebab letih

5y ago

Sesama...Zumba pun ok cuma dapatkan nasihat doktor Dan Cari yang bersesuaian

Sya dr awal hamil,tak dpt tdur siang..sesekali jak tpi kejap jer..mlm pun klu tdur awal,sekejap jer dah terbangun balik..skrg 13 minggu

Klau sy nk tido pejam mata terus kosongkan kepala. Buat masani dh 35weeks pun asl nk tdo mlam je terus lelap. Lasak plak tuuu 😂😂

Sy pun mcm sis. Selalu sblm tidur psg ayat quran alhamdulillah blh tdur. Cuma kerap bgn kencing. Biaselaa rutin mommy kerap ke toilet🤭

4y ago

Tulaa jenuh kan. Tp anything untuk the little one. Hihi. Cuba laa mcm sy buat insyaAllah,blh tdur. Baby pun tenang kat dlm.

Same here.😵sya belum tido lagi dah nak jam 4..tak faham ngan mata ni..skrg 38 week..dah dekat 3 minggu tak tido malam.

Klu xkeja blh tidur siang.. biasa mmg mcm tu, susah tidur mlm.. sy selalu on soft music masa preggy😄