Waktu Tidur

Ada tips tak nak betulkan waktu tidur baby ? Baby 3 bulan on 15/7. Siang tidur mcm malam, bangun susu tidur balik. Malam pulak tidur mcm siang, bangun buka mata ajak cerita main. Suasana tidur dah betul dah. Adui, pening ?

6 Balas

Sy share pengalaman yg sy ada ye...masa sy pregnant 8 bln mmg da x larat nk g ofis dah...mmg naik grab hari2..naik grab amoii tua cina...dia kata nt u da deliver..hari2 u borak dgn baby kata ini siang tau...ini malam waktu utk tidur...u ckp hari2 amoii tu kata...biar baby x paham tp sbnrnya masuk otak baby ble hari2 u ckp amoi tu kata..then hari2 la suami borak mcm tu dgm anak..alhamdulillah 2 ke 3 bln tidur dia da ok...kdg2 kte kne dga ckp org tua2 ni kan walau berlainan bangsa...semoga berguna utk awk juga

4y ago

Terima kasih for the tips. Mungkin boleh pakai 2-3 tahun lagi utk anak kedua 🤭 anak yg skrg ni pulak tengah pening fikir nak cerai ngempeng time tidur malam. Masih la berjaga dua tiga kali nak susu/ngempeng.

Waktu siang cuba kurangkan waktu tidur dan ajak bermain or tummy time. Kalau baby bangun malam jangan buka lampu terlalu terang atau layan dia main. Just dodoi je sampai dia tido. Lama2 dia akan terbiasa dengan rutin dan mudah tidur.

Klau bleh ptg jgn bg tdo...dlm kul2 4 ke atas tu jgn bg tdo... Bawak main ke ape ke.. Dlm kul 8.30pm bleh bawak die golek2 dlm bilik... Lampu malap2 kn... Bg susu... Slow2 bawak die tdo

4y ago

Saya pernah cuba, tapi lepas pukul 7 dia dah start mengamuk nak tido ,, menangis sampai nak susukan pon dia tak nak minum

Sama la kita sis. Siang tertidur sendiri x pyh susah2 kita nk tidurkan tapi malam macam2 cara buat dh tetap segar bugar 😂😂

siang bg je baby tidur mcm biasa .tp petang bawak dia main .sampaaai dia penat .nnt malam dia akan ngantuk sbb dh abis energy

Tido malam bukak lampu tak? Kalau bukak. Offkan. Kenalkan dia perbezaan masa melalui cahaya.

5y ago

Kena cari cara supaya dia tdo pada malam hari. 😅