NORMAL TAK?

Assalam nak bertanya, Baby sy baru nak masuk 2 bulan. Pagi kalau dia bangun dalam pukul 10pagi. Lepastu dia susah tidur dah. Kalau tidur sejam paling lama. Puas nap dah. Baby menguap tapi tidur tak lama kalau siang. Mudah terkejut ( tak bedung sebab panas siang hari). Kadang2 straight baby tak tidur. Lepastu dalam pukul 9 10 malam baru dia tidur semula, lena sangat belah malam. Susu pun sy kejutkan setiap 2 @ 3 jam. Normal tak? Kadang sy susah hati kesiankan baby tak tidur siang , risau overtired. Tapi baby tak meragam ya.

5 Balas

these things normal, my baby pun sama mudah terkejut, since 2 bulan ni tidur pun tidur tidur ayam je. i pun kadang tak bedung sebab cuaca panas. tapi depends, kalau baby selalu sangat terkejut, no choice you kena bedungkan juga. macam i, i bedung half. sometimes i just bedung tangan dia je ikat guna barut bagi tangan dia diam jangan duk terkejut je. selagi tak meragam ok je but better jaga and pantau timing tidur baby. kurang tidur pun tak ok juga. akan effect berat baby. baby nb tak boleh berjaga terlalu lama, boleh overtired.

Selagi tak meragam tkpe. Tapi u still kena jaga awake time dia. Baby nb ni tak boleh berjaga terlalu lama. Boleh overtired. Kesian dia nanti. Try bedung. Half bedung. Bedung tangan aje. Moro reflax dia masih ade jadi tu boleh jadi sebab dia sering terkejut dan mudah terjaga kalau tidur.

Kalau baby okay normal je. Tp tengok berat dia 2kg nanti nurse/doctor kata okay ke tak. Kadang berat baby tak cantik sebab kurang tidur, ni yg paed saya ckp

as long baby xmeragam x skit mnyusu ok baby ok je tu, hee jdual tdo je bru na knl dunia maybe hee ibu jela pnt lyn jdual tdo t. pnglaman sy lah. hee

Normal jika tak meragam, berak kencing OK dan ceri