baby bump

Hai mommies..saya dah nak masuk 6months pregnant dan saya punya baby bump mmg tak kelihatan. Saya TAK KESAH pun sbb saya tau asalkan baby sihat dan saya sihat dah ok tp yg saya sedih bila balik kampung org yg sibuk "eh tak nampak mcm ngandung pun" "tak besar pun perut" & mcm2 lagi. normal kan mommies sbb saya sblum ni mmg kurus tggi...aduhai rasa mcm taknak balik kampung....

20 Balas

Aik. Kata x kisah baby bump kecik. Knpa pula nak kisah apa org kg cakap? Dari ko berbunga2 nak balik kg, jadi suram muram day ko di sana klu terlalu nak fikirkan org kg. Pakai ja baju besar.. klu org kg ckp pun, buat biasa ja. Sya 2w lg nak masuk 8bln pun, still x npk bby bump😂😂😂.. jgn stress dgn mulut org kg😂😂

Rileks je pe org nk ckp ckp la jnji baby kite sihat alhamdulillah kn..sy pon sme sbb sy sbelum pregnant kurus berat 37kg je org asik ckp sy keding la xckup mkn la pe la..sy senyum dn sengeh je..skng dh msuk 8bulan berat sy dh 50kg..bru la org dok ckp sy dh npk berisi dn bdn pon cntik je xde la npk gemok gedempol😂..

4y ago

samalah.. dulu awal preg 39kg, now dah 7 bulan 46kg... baby bump cute2 je..🤭 ank dlm perut tendang kuat suka rasa macam tu☺️☺️

Mentua saya buat kenduri doa selamat masa 7 bulan. Jiran2 datang tk tau pun kenduri tu pasal saya pregnant. Saya pun pakai baju biasa je masa tu. Positif je sis. Kalau dipikir2 mmg sakit hati. Alihkan rasa tu pada nak beli barang2 baby ke. Masak benda yg sedap2. Semoga ceria selalu sis

Sama la ngn sy.. Klu xde masalah dgn bby xd apa y nk dirisaukan sis.. Abaikan je mlut2 org.. Mcm sy sblom2 ni pn perut kcik.. Tp bby mmbesar dgn baik.. Kndungn kalini plak bby kecik.. Hrp2 xd pape lah

Normal sis..kekdg org tggi dia xnmpk sgt preggy... Mcmtu juge org yg bdn agak berisi n tggi..tu yg arwah nenek n mak sy katala..kekdg xnmpk bby bump sbb faktor fizikal seseorg..

Normal je.. Sye pregy 6 buln pn msih x nmpk.. Tp jgn trkjut.. Bila da msuk 7 buln lbh.. Perut sis akn bsr mndadak.. Mse to smue org kata.. Nmpk sarat daa.. 😂

Xpela yg penting baby dlm perut tu sihat & membesar dgn baik..baby bump kecik senang sikit nk bawak perut + nk kurus nnti..fikir positif je 😊

Ckp kt dorg xpe nnt lepas beranak xyah sy susah2 nk diet bagai sbb perut pun xbsr sgt, cepat je dpt berat asal blk nnt 😁

I feel you.. ramai tegur perut kecik tk nmpk.. but they all ckp maybe because first baby. So that Kecik & tk nmpk sangat.

Macam saya laa sis, dah nak bersalin pun org tak tahu saya tengah tunggu hari 🤭 tahu tahu dah keluar sorg