trimester 3

Tak sangka dah masuk 34 weeks, makin berdebar rasa sebab first baby. Btw saya nak cerita ni, hm kadang hati sedih jugak org slalu cakap baby bump kecik, mcm baru 5 bulan, padahal dah 8 bulan lebih. Ada yg cakap sbb baby kecik, kenapa yaa baby bump kecik? Nak tau jugak. Sbb first baby kee? Ataupun sbb badan sy kurus? #34weeks

2 Balas

puan psti prnah cek kan..size baby smua..so doc psti ckp xde mslh. kan itu lbeh pnting dr kata2 org lain. nak jd ibu ni puan...tak prlu sntap dgn apa yg org ckp. sbb org dan brcakap ni tak akn hnti smpai bila2 dan dimana2. jd kta pilih nk jd ibu yg bahagia atau brsedih bnd remeh mcmtu? baby bump mmg kne besar ke? x kan? bsr2 utk apa.tnjuk kt org? tu pun 1 prkara yg tdk baik dlm islam. menonjolkan baby bump dgn niat tak baik. yg pnting puan sihat..baby sihat.. dprmudahkn shingga melahirkn tu lg pntig.. mlut org ni sbnrya pk tgok dri kta je la skg..kta pun kdg2 ckp psl org jg kan. jd abaikan je la. esok2 ank dah lhir jmp pula org ckp ank kta tu la ni lah. jd bla nk hbis? baby bump bsr gdabak pon org akn ckp gk klu nk ckp. bak kta org utara. lantak pi la depa. sy ni xkurus tp xgmuk. baby bump xnmpk lg selesa sbb org xtau.sy rhsiakn khmilan sy dr smua org apth lg socmed..lg selesa life mcmni. enjoyyy je.ckup mak ..adik bradik sdri dan suami je tau.org len sok2 mjlis kekah nti🤭

4y ago

Yaa sy sokong tu, biasala emosi sikit hehe terima kasih sis 🥰

Takpe kalau babybump kecik, senang nak kurus balik. Selagi doktor kata baby okay, so baby okay je.

4y ago

🤗🤗