Baby bump

Saya dah nak dekat 4 bulan pregnant tapi baby bump takde lagi... Saya plussize mommy , jadi perut tu mmg sebelum kahwin dah nampak mcm " baby bump" ? ... Bila tgk kawan saya , dia punya baby bump dah jelas dah... Saya ada jugak tekan2 bawah perut tapi tak keras lagi , mommies punya perut mengeras dalam bulan keberapa ye ?

53 Balas

Jgn risau, sbb awk plussize mummy, masa sy warded 29wk aritu, bdk katil sebelah sy dia 32wk, tp perut sy mcm dh sarat sgt, dia xnmpk perut langsung, bila borak sy trkejut dia dh 32wk... then dia kata mybe sbb dia plussize, pstu baby girl...sy condong depan sgt sbb baby boy, bdn sy sederhana je...kita positive...jnji baby sihat, time tu baby dia lbh bsr dr sy, sy bru 1.7kg 29wk, dia dh 2.5kg 32wk...tp perut xnmpk pn...

Sy pun 6 bulan baru nampak sis. Sy x kesah baby bump kecil. Lagi suka. Sbb org tak perasan. Pastu pinggang pun x sakit. Kaki x bengkak. Just pernah rasa down bila ada yg cuba bandingkan perut sy dgn org lain. Dari situ mula risau, risau baby x membesar dgn baik. Bila sy tanya doc sendiri normal atau x.. Baru rasa lega. Now dah tak peduli dah org kata apa. As long as my baby sihat kat dalam. ☺

5y ago

Mula2 aritu risau jugak , lepastu doktor scan nampak la jasad baby baru lega , lepasni xnak da banding2 perut kita dgn orang lain lagi 😁 ... Rezeki kita tak terbeban lagi dgn perut besar , bagi org yang ada baby bump jelas awal2 tu , rezeki dia Allah kasi nikmat dpt tgk & rasa baby bump dia hari2 😀😀😀

Am a plus size too, before peknen was 98 kg, now 5bulan dah 104kg,ko ghase, HAHAHHAHAHAHAH, pegi keje ulang alik naik LRT, awal2 dulu mg kene pakai tag Preggy Mummy, kalau x, ko tak kelihatan mengandung, sebab mmg berbadan gemuk kan, now da nampak la idong kembang sume, tp still kene jugak mintak otg seat dalam tren, nampak tak cukup pregnant agaknye , HAHAHAHHA

Saya pun sama badan chubby gak,tp perut mmang xdelah,tp pregnant 4 bulan lebih ni,mak ampun,org lain ingatkan dah 6 atau 7 bulan😅,ingatkan kembar sbp dlm family belah ayah mmang ada genetik keturunan kembar,tp xde,yg kembarnya lemak dgn baby..😆😆saya pregnant sekali dgn adik ipar,dia dah nk masuk 5 bulan tp baby bump x nmpak pun,pdhal dia x chubby.

Hi. Sis biasanya plus size lambat nampak baby bump sebab ruang banyk. Lepas 7bulan baru boleh nampak baby bump. Sy skrng 6 bulan, sy badan saiz small... Masa 4 bulan boleh nampak baby bump. Skrng memang besar dan sometimes perut rasa mcm ketat. Makan sikit pun jadi Penuh. Plus size mummy memang ada advantage...ada ruang yg banyk utk baby..

Hihi normal tu. Masa saya 36/37 weeks pun masih ada yg kata saya mcm tak mengandung sbb tak nampak. Skrg baru nampak tu pun kalau dari dpn/tepi. Kalau dari blkg nampak biasa je. Nnt dah akhir2 pregnancy, akan tmbul jgk baby bump n masa tu kita plk yg stress sbb banyak baju tak muat 😆

Same la dgn saya. Tp jgn risau mummmy, selagi baby sihat selagi tu mummy jgn risau. Saya msuk 6 bulan bru nmpak skit perut mengeras,dh dkat2 lg besar perut lg cepat rasa penat. Smpai rasa mcm nk bersalim cepat je sbb tk larat nak bawak perut. Skrg ni enjoy je dulu dgn perut mummy skrg.

5y ago

Thank you utk kata semangat nya mommy ... Lega sikit ade org yang sama nasib 😅 ... Saya doakan mommy and baby semoga sihat selalu 😘😘😘

Saya pun pluss size. Mmg tk nmpk pun. Since my first pregnancy lg. Dulu lapan bulan baru nmpk. Skrg dh 5 bulan lebih kepada beliau buncit. Tp tkpe nurse ukur tinggi rahim sama dgn umur kandungan tu dh cukup. As long as bayi dlm tu membesar sama dgn perkembangan nya dah ok.

😂😂sy 8 bulan xde bby bump..sbb sy pn plussaiz jgk.. siap ada yg tegur awal nya bsuh bju bby..sbb dieorang igt sy baru peknen😂😂 lucu jgk klu pikir2..tp alhmdulillah bby kt dlm doc ckp ok..❤❤ bab mgerass tu mmg rasa dr 5bulan lebih2..

Saya pregnant 7 bulan pun baby bump tak jelas lagi, nampak macam buncit sikit je 😂 orang sekeliling pun macam tak percaya kalau saya kata pregnant 7 bulan. Bila nak masuk 8 bulan baru baby bump makin jelas 🥰😚