Keluar Sedikit Darah Semasa Kencing. Normal Or Bahaya?

Hai mommies. 1st pregnancy. Scan last week dr cakap baru 6 weeks dan nampak kantung sahaja . Suruh datang lagi lepas 2 mggu untuk scan. Tpi this week time kencing start ade darah sikit2. Normal ke mommies2 semua. Ke sis over thinking? Mohon share pendapat dan ape sis patot buat?

2 Balas

Normal sis nampak kantung je. 8w nanti scan lagi ok. Banyakkan rehat & jgn banyak bergerak. Jalan nk ke toilet pon slow2 je intuk 1st trimester ni. Sapu sampah pon jangan ok. Naik kereta ke slow2 je. Untuk langkah jaga2 awal ni.

5y ago

Sis jangan stress sgt tau. Jalan pon slow2 je. Baby tak kuat lagi tu. Doa baik2 ye. InshaAllah Allah jaga. Terpulang pada sis. Nk gi klinik tu balik or terus ke hosp.

kna jmpa dktor dlu sis.. prgi klinik. utk kpastian.

5y ago

Dah pergi hari tu then dr tu cakap kemungkinan ade 2 perkara. 1. Sisa period lama. 2 sebab penat. Tapi takde bagi ubat ape2 & scan. Ke better teros pergi hospital untuk cek?