Normal or blighted ovum

Hai mommies. Sy sekarang dh 7 minggu. Gmbar scan kat bawah ni ada kemungkinan blighted ovum tak? Gmbr masa scan 5 minggu 5 hari & 7 minggu. Nmpk kantung makin besar cuma janin tak nampak lagi. Saiz kantung pun tak sama dgn LMP. Setakat ni sy takde bleeding or spotting. Sakit2 perut pun takde. Sy first pregnancy. 2 tahun ttc. Mmg sgt risau dan pikir macam2 selagi tak nampak janin. DR belum diagnosed blighted ovum la. Cuma kena scan lgi 2 minggu

Normal or blighted ovum
20 Balas

sy awal2 x scan sbb takut risau. masuk i minggu br scan, Alhamdulillah dh ada heartbeat. 11 minggu buat NT scan sbb KKIA suruh, tgk heartbeat dh xda dan janin stop membesar pada usia 8 minggu lbh. jadi bg sy, x perlu scan awal sgt buat risau jek.. dan walopon kita scan nmpk janin/heartbeat, x bererti ia akan success. mcm2 bleh berlaku dlm tempoh 12 minggu pertama. yg 0ntg kita cuba jaga emosi dn pemakanan.. yg lain, Allah tentukan. 🥰