Beli barang baby

Hai mommies semua. Nak tanyaaa selalu mommies start beli barang baby bila dah week berapa? Hihi. Excited nak beli barang baby sebab first baby.

13 Balas

Sy start beli barang baby masa dah masuk 5 bulan. Beli sikit2. Next month bila gaji, beli lagi apa yg tak ada. Kalau nak beli sekaligus atau last minute shopping, takut ada yg kita terlupa atau kita akan jadi kelam kabut. Buat list awal2 apa yg perlu beli dulu. Mana yg rasa boleh beli kemudian, biarkan dulu. Sebab kita tak bila masa kita akan bersalin. Mcm bom jangkamasa. Tau2 je tiba2 dah bersalin. Mcm sy hari tu masuk 37w3d sy bersalin. Nasib baik barang semua dah prepare dari awal dan dah siap packing letak dlm kereta sejak dari 32w