Hai mommies. Normal ke perut besar mcm gni nak masuk 6 months. Org asik kata kecik je ?

Post image
55 Balas

Normal sis. Saiz dan bentuk perut ibu hamil bergantung kepada beberapa faktor. Ini panduan lengkapnya: https://my.theasianparent.com/bentuk-perut-hamil Kalau ada orang sibuk-sibuk nak cakap perut sis kecil ke apa, cuba sekolahkan diorang okay :)

Sy pun sma.ni pun nmpk cm dear.lau x org ckp eh pregnen ke.😂😂😂.xnmpk cm pregnen.kalau pregnen nk besar cm dlm tv tu xlarat lah dear.yg ni pun ade ase cm mengah2 kalau minum air byk2 tegang perut..keh2

5y ago

Tul2 .mengah lahaii.

Sy pun sama. 5months tapi orang duk kata perut kecik. Sy biarkan je orang nak kata apa, yg penting setiap kali checkup, nurse n doc kata baby sihat. 😊 Yang penting jaga kandungan elok2. 😘

5y ago

Tulah semua tegur keciknyee tak mcm preg. Kdg sedih jugak 😂

Xyah pikir normal ke idok...sy pon perut kecik je da 8 bln..org igt br bpr bulan..upenye da nk bersalin😅😅...tp cek doktor dy akn ukur bdn ank...dlm perut..nk tgk baby kcik ke x

Normal je.. Saiz perut stiap org lain2.. Sy nk msok 7mnth pon still comel je.. Bagus nye perut comel2 nie nnt tak ada strechmark kat perut.. Then nnt prot nye maintain cantik..

5y ago

Aah alhamdulillah takde stretch mark dah nak masuk 24w ni 🤭

Saya pun dulu baby bump nampak kecik. Badan pun rasa macam sebelom pregy xda rasa berat. Mula risau tapi baby lahir ok ja cukup berat. Jangan risau sis😁

Ok je tuh.. xsama bg setiap org.. 😊😊 yg pntg both mummy n bby is healthy.. comey je perut awk.. sye 4month.. belum mkn xnpk.. lepas mkn cm 6month.. hahaha

Normal je.. Sy pn ramai cakap baby baru 2,3bulan mcm tu.. Biar lah perut kecik.. Yg penting baby dlmnye sihat.. And tak lah mengah sgt bawak perut besar2.. 😂

Normal sis, sy pon lebih kurang, org slalu ckp Perot kecik. Nak wat mcm mana jnji baby dlm tu sihat 😇. Kecik aty jgk kadang2 tpi biar kn jer..

5y ago

Kann kdg kecik hati hehe. Tp tulah senyum je bile org cakap

Normal....saya pun mcm ni jugak...semua kata kecil tapi as long as dr kata berat baby berkembang ikut usianya so saya x risau sangat