Cuma bertanya

Hai ibu² semua,nak tanya ni ..saya ada kawan yg bakal melahirkan anak luar nikah ..dia belom nikah lagi ..so boleh ke dia buat surat beranak ?dia buat buku pink pon kat hospital swasta sebab kalau dia buat kat hoapital kerajaan,nurse akan mnta kad nikah atau sijil nikah ..

41 Balas

Lahhhhh...aku mengandung anak luar nikah pun pergi je kat hospital kerajaan.klinik pun kerajaan. Tak ada nurse dorang marah la. Sekarang anak saya dah 3bulan. Sijil lahir pun dah buat. Bapa dia pun dah declare anak dia walaupun kami belum berkahwin.ikut pengalaman saya, cuma bila nak keluar hospital sahaja yang susah sebab mak atau bapa sahaja yang boleh jamin.

2y ago

hi selain mak bapa, adik beradik yg sma bin dgn sya boleh jamin ka?