Daftar Sijil Lahir Tanpa Surat Nikah

Salam, nak tanya.. Boleh ke daftar sijil lahir anak tanpa surat nikah? Sy dan suami takde surat nikah, nikah adat je.. Memang lgsung takde documentation.. Agak2 anak sy boleh dapat sijil lahir tak? Buku pink semua dah buat..

3 Balas

Assalamualaikum. Sekiranya tiada dokumen pernikahan yg sah pendaftaran anak puan akan di bin kan ke Abdullah. Puan perlu membuat pengesahan nikah di mahkamah syariah, dan mndaftarkan pernikahan di pejabat agama

Better sis rujuk pejabat agama berkenaan surat nikah, berkenaan dengan sijil lahir anak boleh rujuk ke jabatan pendaftaran negara. Boleh call je terus dan lebih jelas penerangannya.

01133643002 save mimi Nak tambah kawan whatsapp