Nikah tanpa sijil nikah

Kami kawin kampung xde sijil nikah xde kad nikah sebb suami sy xde ic tpi ade surat beranak die org sabah... mcm mne nak buat buku pink? Klu dorng mintk sijil nikah nak ckp ape ye?

6 Balas

sis IC Ka? jika sis mahu klinik di kerajaan, tanya saja di klinik situ SBB kdg2 lain2 klinik, lain2 yg dia minta dokumen.. SY pun duduk Sabah juga.. andai jika sis tiada ic, better klinik swasta SBB sama aja harga swasta dgn kerajaan bagi yg tiada ic..

sis...try dapat surat pengesahan ketua kg atau orang yg nikah kan sis.. nanti leh cuba tunjuk..mn tau boleh guna ke

kalau ada gambar masa akad nikah .. tunjuk sja la kat nurse .. itu bukti kukuh tuu

ada surat beranak tak apply ic ke awk? sorry tanya sbb curious.

3mo ago

surat beranak ada 2 jenis.. 1 warna hijau, 1 warna merah bagi yg warganegara dan bukan warganegara.. andai ada surat beranak, xsemesti ya ia adalah warganegara..

bawak je surat beranak suami. tnjuk gmbar nikah skali

mcm mna register kawen😅 maaf sy xthu