Mohon bantuan...

Hai ibu² semua... nak minta tolong & pendapat sikit. Sy first time mommy to be, due 1/3/23.. ibu sy dah meninggal, yg ada ayah je.. kakak takde pengalaman beranak, adik² lagi la. Jadi sy tak tahu nak refer pada sape. Sy ada adik ipar (adik suami), dia ada sorang baby baru usia setahun. Nak dijadikan citer, sy berciter dgn suami yg kalau boleh brg² baby kami biarlah kami yg urus & beli sendiri. Dan sumpah sy terlalu excited nak beli brg² baby kami yg pertama ni. Si suami berciter dgn mak dia.... mak dia cakap camni, "alah buat ape beli yg baru² semua tu.. pakai je yg ali(anak adik ipar) tu." Takkkkkk.. masalahnya sekarang mcm tak adil la bagi sy. Yelaa.. anak sy nanti mak mertua suruh amik je brg² ali tu, pastu brg² ali beli yg baru pulak. Setiap ibu pertama mesti excited nak beli untuk anaknya yg pertama, kan? ke sy yg mengada² dlm situasi ni? 🤔🤐 Jadi nak luah lebih² kat suami, kesian kat dia pulak mengata family dia lebih²..😅 Nak berciter dgn ibu, ibu dah takde.. Persoalan sy pulak.. barang² & keperluan² basic yg penting untuk baby dilahirkan nanti, apa yg patut ada? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

54 Balas

ini baby first awak kan...Beli ja yg baru baru seperti awak ingin kan ...taste Dan style orang kan lain lain. lagipun first baby awak kalau mampu apa Salah nya..sampai bila nak pakai orang punya...nnt atleast kalau awak ade yg baru utk baby first ni...nnt second third baby kalau ade rezeki haa takyah Beli dah kan..atleast awak happy baby happy...nnt nak breastfeed takboleh stress stress ...kene positive ...nnt effect pada feeding...MCM ni la....slow talk with husband ...puan Bukan nye mengade ngade ..cume nak yg terbaik 😂😂 kalau berkemampuan X Salah Beli BARU sebab BABY FIRST..😂😂😂😂 😘🥰💜