Bersama seminggu sekali di awal trimster

hai ibu ibu semua.. maaf soalan agak sensetif sedikit..sy nak tanya.. kalau bersama seminggu sekali adakah dikatakan kerap? atau biasa saja.. adakah boleh menganggu tumbesaran bby..sebab sy tkde feel pun nk besama n tk capai klimaks pun.. suami pun buang luar..turut sebab suami je.

12 Balas

Sy masa anak sulung tkthu xbleh bersama awal pgnant. Yela pgntin baruuu so everyday lahh bersama time pgnant tuu nafsu sy nak bersama tuuu lebih dari suami kdg2 smpai sehari 2kali 😂😂 Tapi alhamdulillah baby ok.. anak kedua jadi xberapa ada nafsu. Awal pgntn ank kedua sy xbleh tidur xboleh tgok suami. 2 bulan jugak tidur pisah.. pastu dh ok tpi Nak bersama ikut mood 😝 mmg seminggu tu kdg2 sehari je bersama.. kalau awal sgt kurgkan atau elakkan bersama dlu.. atau minta nasihat dr. Sbb lain bdn lain penerimaan nyaaa…

Entah la sis, saya sejak pregnant, every week kami bersama. Two-three times per week. Saya minta ada. Dia minta pun ya. Even dah nak keluar ni pun galak lagi la frequency yang sama. Baby saya dah 3kg. Kalau doctor/nurse tak kata apa apa pasal sexual intercourse (contoh: kena rehat ke apa, tak leh buat ke) you shouldn’t be worried. Kalu risau sangat gi tanya nurse/doc so you can ease a bit.

kalau awl2 sy xbrsme sbb risau stiap bdn org lain2 .. msuk je trimster ke 2 sy bru brsme tp ble msuk trimester ke 3 xbrpe sgt nk brsme sbb xselesa . cume fkr xsbr nk beranak je.. kdg2 kalau suami nk pun dy mntk . tp sy xtolak sbb sy thu sy dh seksa dy lme sgt🤣🤣🤣🤣... jrg sgt sy brsme sbb sy kurg selesa ble perut makin besar..

Lain orang lain kondisi badan dan kandungannya..macam saya pernah bleeding di awal trimester selepas bersama dan akhirnya keguguran. Jadi next prgnancy kami elak untuk bersama sehingga sekurang² nya 15w dan alhamdulillah semua berjalan lancar. Sekarang nak masuk anak kdua da

kalau rahim kuat takde effect apa ok la..tp doctor pesan jgn bersama dlu masa 1st trimester sbb bby blum kuat..saya haritu pon bleeding..nsib masuk er doctor check takde bukaan kat pintu rahim..kne makan ubat untuk kuat rahim..

taktau nak ckp kerap or tak sbb taktau tahap kekerapan sis berapa kali seminggu. tp katanya tak ganggu baby pun. cuma sy mmg tak bersama since sy pregnant 5w sampai skrg 11w sbb pernah keguguran so agak takut la tu je

Seks ketika hamil dibolehkan . Tak menjejaskan tumbesaran bby ke ape . Tapi lain org lain badan . Sis kena follow up dgn doc sis . Tapi bagi sy , selagi takde bleeding ke ape lepas bersama tu xde masalah . 😊

saya dari trimester pertama tiada langsung nafsu nak bersama suami & suami takut plk nk kacau saya sebab baby masih baru, lepas masuk trimester ke2 saya pulak yg rasa gatal skrg 😂😂

Saya sepanjang pregnant sampai sekarang dah 28 weeks sekali je penah bersama. Sebab awal haritu ada bleeding and spotting. Alhamdulillah baby kuat.

xᴅᴀ ᴋᴇsᴀɴ ᴀᴘᴀ2 ᴘᴜɴ ᴋᴛ ʙᴀʙʏ... sʏ ᴅʀɪ ᴀᴡᴀʟ ᴘʀɴɢᴛ sᴍᴘᴀɪ 24ᴡᴇᴇᴋ sᴛɪʟʟ ᴊᴇ ʙʀsᴀᴍᴀ

2y ago

saya dah takut nak bersama dulu kerap bersama dgn suami